ΣΠΑΡΤΗ. «Ας σταματήσουν κάποιοι τα παραμύθια για το Λιμάνι Γυθείου». Αυτό απαντά ο περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας Ηλίας Στρατηγάκος σε ερώτηση του Ηλία Μπόνου στο ραδιόφωνο Νότος 94.9.

Αναφέρει ότι με δεσμεύσεις όλων των συναρμόδιων υπουργών στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη το λιμάνι του Γυθείου το 2015 θα είναι έτοιμο να δεχθεί το 85% των κρουαζιερόπλοιων της Μεσογείου. Επισημαίνει ότι με μικρές παρεμβάσεις θα είναι δυνατή η δέση του 100% των πλοίων στο λιμάνι του Γυθείου.

Ο κ. Στρατηγάκος αναφέρεται και στο νέο νομοσχέδιο για την αγροτική επιχειρηματικότητα τονίζοντας ότι υπάρχουν μεγάλες προοπτικές μέσω των προγραμμάτων Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων και της Οικοτεχνίας.

Ειδικά για τη Λακωνία αυτά τα προγράμματα μπορούν να αναδείξουν τον πλούτο της παραγωγής και της παράδοσης σε συνδυασμό με την επιχειρηματική ανάπτυξη και τον τουρισμό.

Αν είστε ειδικά στον χώρο του τουρισμού και της αγροτικής παραγωγής πρέπει να ακούσετε τη συνέντευξη. (σσ για να ακούσετε το ηχητικό κλιπ πρέπει να χρησιμοποιείτε Mozilla Firefox)