ΣΠΑΡΤΗ. Τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του αναφορικά με το κατασκευαστικό πλάνο και την μέχρι τώρα πρόοδο των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου Open Mall στη Σπάρτη αλλά και τα υπόλοιπα έργα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της πόλης, κατέθεσε αποκλειστικά στο Notospress ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Φλώρος. «Η δημοτική αρχή δεν προχωράει σε ένδικα μέσα και αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε, γιατί ξέρουμε την αγωνία των συναδέλφων του εμπορικού κόσμου της πόλης. Η αντιπολίτευση ζήτησε βέβαια να προσφύγει ο δήμος με άλλα ένδικα μέσα, εμείς όμως ως εμπορικός σύλλογος δεν ξεχνάμε την καθυστέρηση στο Open Mall» αναφέρει χαρακτηριστικά. Συμφωνεί με την ανάπλαση της Παλαιολόγου από το άγαλμά του Λεωνίδα έως τα Γυμνάσια.

Το ύψος του προϋπολογισμού για το Open Mall

«Το ύψος του συνολικού προϋπολογισμού για το Open Mall, κατά προσέγγιση πάντα και όχι σε απόλυτα νούμερα, είναι κοντά στο 2.000.000 ευρώ, από την μεριά της οικονομικής συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου είναι 400.000€ μέσα από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα. Υπάρχουν εντός του έργου πέντε υποέργα τα οποία είναι οι τέντες, οι φωτεινές επιγραφές, το λογισμικό πρόγραμμα που θα υποστηρίξει το εγχείρημα όπως επίσης και οι προωθητικές ενέργειες».

Μέχρι τον Ιούνιο του 2024 η έναρξη των εργασιών στα καταστήματα

«Προετοιμαζόμαστε πάνω σε αυτό και έχουμε προσλάβει δύο υπαλλήλους, όπως προβλέπεται, ώστε μέχρι τον Ιούνιο του 2024 από μεριάς τουλάχιστον του Εμπορικού Συλλόγου, σε ότι έχει να κάνει τα υποέργα αυτά, να έχουν δρομολογηθεί οι διαγωνισμοί και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να ξεκινήσουν οι εργασίες σε αυτό το επίπεδο».

«Υπάρχουν δείγματα ό,τι όλα βελτιώνονται»

«Ομολογουμένως καθυστερήσεις υπάρχουν, πήγαμε δύο χρόνια πίσω ουσιαστικά από την διαδικασία του έργου που σταμάτησε αλλά τώρα οι εργασίες προχωρούν έστω και με αργούς ρυθμούς. Ήδη υπάρχουν δείγματα ότι όλα βελτιώνονται και ειδικά σε έναν Δήμο ο οποίος δεν είχε προγενέστερη εμπειρία, από τέτοιου είδους αντίστοιχα έργα».

«Το Open Mall στη Σπάρτη, είναι ένα έργο με βάθος και πολλαπλά οφέλη»

«Το Οpen Mall είναι ένα έργο πολυδιάστατο και με βάθος, το οποίο έχει πολλαπλά οφέλη αλλά παράλληλα ένα έργο με πολλές ταυτόχρονες εργασίες, όπως τα όμβρια, οι υδρορροές, ο φωτισμός και οι καλωδιώσεις για το λογισμικό πρόγραμμα».

«Ο Εμπορικός Σύλλογος είναι οραματιστής του Οpen Mall»

«Σε ότι έχει να κάνει με τις κατασκευαστικές εργασίες και το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης των έργων, θα πρέπει να σας πω ότι εμείς ως Εμπορικός Σύλλογος ήμασταν ο Οραματιστής αυτού του έργου καθώς εμείς προτείναμε τον χώρο και τον τρόπο του έργου. Από εκεί και μετά όμως σε ότι έχει να κάνει με την κατασκευαστική αποτύπωση είναι ευθύνη των αρμοδίων Μηχανικών - Κατασκευαστών».

Μέχρι το τέλος του 2024 η συνολική ολοκλήρωση του Open Mall

«Δεν υπάρχει άλλη χρονική παράταση και θα πρέπει μέχρι τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί. Η εκτίμηση είναι ότι έστω και με αυτούς τους αργούς ρυθμούς, το συνολικό έργο θα τελειώσει. Βλέπω όμως ότι όπως προχωρούν οι εργασίες, μπορεί να ολοκληρωθεί και πιο γρήγορα».

Τι μέλλει γενέσθαι με την «Αγίου Νίκωνος»...

«Η οδός Αγίου Νίκωνος είναι ένα κομμάτι ενταγμένο στο έργο. Πρόκειται να σπάσει το τσιμέντο και να φτιαχτεί όπως φτιάχνεται και το υπόλοιπο έργο, όπως ακριβώς συνεχίζεται το έργο στις παρακείμενες οδούς θα φτάσει μέχρι και την Αγίου Νίκωνος όπου και θα κλείσει. Η υπόβαση που έχει γίνει σε σχέση με τα όμβρια, παρατηρούμε ότι λειτουργεί άριστα».

«Συζητήσαμε διεξοδικά με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βακαλόπουλο για την ''Παλαιολόγου''»

«Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε συνάντηση ως Εμπορικός Σύλλογος με τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Μιχάλη Βακαλόπουλο και συζητήσαμε διεξοδικά για τα έργα της ''Παλαιολόγου''. Εγώ προσωπικά έφυγα από την συνάντηση εξαιρετικά ικανοποιημένος, γιατί η συζήτηση με τον νέο Δήμαρχο κινήθηκε σε ένα πλαίσιο όπου, από την στιγμή που όλα αυτά που ειπώθηκαν θα υλοποιηθούν, εμείς δεν θα είμαστε απλά καλυμμένοι αλλά υπερ-καλυμμένοι, σε ότι αφορά πάντα το θέμα της Παλαιολόγου».

«Συμφωνούμε με την μη χρήση των ένδικων μέσων για την ''Παλαιολόγου''»

«Η δημοτική αρχή δεν προχωράει σε ένδικα μέσα και αυτό είναι κάτι με το οποίο συμφωνούμε, γιατί ξέρουμε την αγωνία των συναδέλφων του εμπορικού κόσμου της πόλης. Η αντιπολίτευση ζήτησε βέβαια να προσφύγει ο δήμος με άλλα ένδικα μέσα, εμείς όμως ως εμπορικός σύλλογος δεν ξεχνάμε την καθυστέρηση στο Open Mall. Εγώ προσωπικά τότε είχα δηλώσει ότι η καθυστέρηση θα είναι δυόμιση χρόνια, περνώντας πάρα πολύ επιπλέον χρόνος και μάλιστα ακολούθησε και μια αρκετά συμβιβαστική λύση σε σχέση με την αποχώρηση του εργολάβου. Θέλω να πιστεύω ότι στην περίπτωση της ''Παλαιολόγου'', θα βρεθούν τα σωστά πατήματα ώστε το έργο να τελειώσει με τον σωστό έλεγχο και εποπτεία».

«Η νέα δημοτική αρχή βλέπει το έργο της ''Παλαιολόγου'' με μια πιο σύγχρονη ματιά»

«Το θετικό για εμάς είναι οτι η δημοτική αρχή, βλέπει το έργο της ''Παλαιολόγου'' με μια πιο σύγχρονη ματιά και σε σχέση με την έκταση του. Μία έκταση του έργου από το Άγαλμα του Λεωνίδα στο δημοτικό στάδιο μέχρι και τα Γυμνάσια. Ένα έργο που θα περιλαμβάνει σύγχρονα και μεγαλύτερα πεζοδρόμια και ποδηλατόδρομους, μια πρόταση ουσιαστικά την οποία είχε προτείνει πρώτος ο Εμπορικός Σύλλογος».

«Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε για να πάει η πόλη μπροστά»

«Όλοι μαζί από την δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, το δημοτικό συμβούλιο, τον Εμπορικό Σύλλογο, την Περιφέρεια και τους απλούς πολίτες θα πρέπει να βοηθήσουμε ώστε η πόλη να αλλάξει και να προχωρήσει μπροστά».

Η σημασία της έλευσης της Ολυμπιακής Φλόγας στη Σπάρτη

«Θα πρέπει τέλος να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή και στον κ. Βακαλόπουλο, όπως και στο Επιμελητήριο της πόλης με μπροστάρη τον κ. Παναρίτη αλλά και στον Βουλευτή του νομού μας τον κ. Κρητικό, για τη συλλογική πρωτοβουλία και τις καθοριστικές ενέργειες ώστε να έρθει η Ολυμπιακή Φλόγα στην πόλη μας τους επόμενους μήνες. Μια κίνηση θεωρώ υψηλού συμβολισμού και σημασίας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις