Το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών "Τάκη Αϊβαλή" που βρίσκεται στο Μυστρά επισκέφθηκαν το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 τα παιδιά των δύο τμημάτων του κατηχητικού σχολείου της ενορίας Τσεραμιού, υπό την ευθύνη των κατηχητριών τους, νηπιαγωγού κ. Φανής Λάζαρη και πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση.

Τα παιδιά τα οποία συνόδευε και ο εφημέριος της ενορίας τους π. Παναγιώτης Λάτσης, υποδέχθηκε στο χώρο του μουσείου ο φωτογράφος & Μέλος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης κ.Τάκης Κούρος, ο οποίος αφού τους ξενάγησε στις αίθουσες του μουσείου, μέσα από τις οποίες ξετυλίχτηκε η ιστορία των φωτογραφικών μηχανών από το 1920 μέχρι και σήμερα, τους αποκάλυψε ορισμένα μυστικά για μια σωστή και εντυπωσιακή φωτογράφιση!

Στο πρακτικό μέρος της συνάντησης, τα παιδιά ανέλαβαν το ρόλο τόσο του φωτογράφου όσο και του φωτογραφιζόμενου, δείχνοντας εντυπωσιασμένα από την όμορφη και πρωτόγνωρη για αυτά εμπειρία!

Στο τέλος της ενδιαφέρουσας αυτής επίσκεψης, ο κ. Κούρος πέρασε το μήνυμα στα παιδιά και τους έδωσε να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να βγάζουμε φωτογραφίες και πολύ περισσότερο να δημοσιοποιούμε αυτές στο Internet και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως το Facebook, to Twitter, το Instagram κ.α, εάν δεν έχουμε οπωσδήποτε τη συναίνεση του εικονιζομένου προσώπου. Ακόμα και τότε όμως, θα πρέπει να προσέχουμε τι υλικό ανεβάζουμε, γιατί bullying δεν υπάρχει μόνο στα σχολεία και σε κάθε κοινωνική δομή, αλλά ακόμα και στο Internet.

Μετά τις αναμνηστικές φωτογραφίες και τις ευχαριστίες του πατρός Παναγιώτη προς τον κ. Κούρο για την όμορφη και εποικοδομητική ξενάγηση στις αίθουσες του μουσείου, μικροί και μεγάλοι αναχώρησαν για την ενορία τους ευχόμενοι όπως το σπάνιο και μοναδικό αυτό, στο είδος του και σε ολόκληρο τον κόσμο και την Ελλάδα, μουσείο, να αναδειχθεί πόλος έλξης τόσο πανελλαδικής όσο και παγκόσμιας εμβέλειας!

Εκ της ενορίας Τσεραμιού

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ.