Τα φασόλια χάντρες, κοκκινιστά στην κατσαρόλα με φρέσκα λαχανικά είναι μια πολύ νόστιμη και ξεχωριστή συνταγή για όσπρια.

Το χαρακτηριστικό αυτής της ποικιλίας φασολιών που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα συγγενικά τους όσπρια είναι η απαλή υφή τους και η κρεμώδης γεύση τους. Σαν λαδερό φαγητό κερδίζει «έδαφος» στην ελληνική κουζίνα ολοένα και περισσότερο.

Κοκκινιστά φασόλια - χάντρες στην κατσαρόλα με λαχανικά

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 250 γρ ξερά φασόλια χάντρες
  • 3 μέτρια καρότα
  • 2 κόκκινες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 1 μεγάλο πράσο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 – 5 κλωνάρια σέλερι
  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. πελτέ
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο τζίντζερ
  • 1 κοφτό κ. γ. κόλιανδρο τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Μουλιάζουμε από το βράδυ σε μπόλικο νερό τα φασόλια χάντρες
  • Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τα φασόλια και τα βράζουμε για μισή ώρα χωρίς να βάλουμε τίποτα άλλο στην κατσαρόλα
  • Κλείνουμε τη φωτιά και σουρώνουμε τα φασόλια
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το πράσο σε στρογγυλές ροδέλες, το κρεμμύδι σε φέτες, τα καρότα σε στρογγυλά ή μισοφέγγαρα κομμάτια και το σέλερι ψιλοκομμένο
  • Στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα φασόλια βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε όλα τα κομμένα λαχανικά
  • Τρίβουμε ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ (όσο δυο σκελίδες σκόρδο σε μέγεθος περίπου) και το σκόρδο μέσα στην κατσαρόλα
  • Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μέχρι να μαραθούν καλά και προσθέτουμε τον πελτέ
  • Ανακατεύουμε ώσπου να κοκκινίσουν τα λαχανικά
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια (χωρίς τη φλούδα) και τα φασόλια
  • Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 40 λεπτά
  • Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τα μυρώνια ψιλοκομμένα
  • Σερβίρουμε με λίγα ψιλοκομμένα μυρώνια
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις