Το χοιρινό στη γάστρα με σέλινο, πατάτες και σελινόριζα θα σιγοψηθεί μέχρι το κρέας να γίνει λουκούμι και τα λαχανικά να ποτίσουν με τα αρώματά τους ολόκληρο το φαγητό.

Μια πραγματικά εύκολη κι απλή συνταγή που λύνει τα χέρια αφού το ψήσιμο στη γάστρα εγγυάται ένα ασφαλές αποτέλεσμα και ένα πεντανόστιμο μαγείρεμα!

Χοιρινό στη γάστρα με σέλινο, πατάτες και σελινόριζα

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας για κατσαρόλα χωρίς κόκαλο
  • 4 -5 μέτριες πατάτες
  • 1 μέτρια σελινόριζα μαζί με τα φύλλα
  • 1 ολόκληρο σέλερι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Μερικές σταγόνες σόγια
  • 1 κ. γ. κουρκουμά
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Παίρνουμε τα φύλλα από τη σελινόριζα και το σέλερι και τα πλένουμε. Καθαρίζουμε τις ίνες από τα κοτσάνια του σέλερι και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα φύλλα τα αφήνουμε σε μεγάλα κλωνάρια
  • Καθαρίζουμε τη σελινόριζα από τη φλούδα και την κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια (όπως τις πατάτες). Κάνουμε το ίδιο με τις πατάτες
  • Βάζουμε όλα τα κομμένα λαχανικά εκτός από τα φύλλα του σέλινου και του σέλερι μέσα στη γάστρα
  • Τοποθετούμε και το χοιρινό κρέας μαζί με τα λαχανικά
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά και νερό μέσα στη γάστρα μέχρι να σκεπαστούν όλα μας τα υλικά
  • Προσθέτουμε τη σόγια και το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι
  • Ψήνουμε το φαγητό για μία ώρα (ίσως και λίγο παραπάνω) στο φούρνο στους 220 βαθμούς
  • Στη μία ώρα ανοίγουμε τη γάστρα ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε τα φύλλα από το σέλινο και το σέλερι φροντίζοντας να μπουν μέσα στο ζουμί από το φαγητό
  • Ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα (ή όσο χρειαστεί) και προς το τέλος του μαγειρέματος αφήνουμε τη γάστρα στο φούρνο για λίγο ξεσκέπαστη
  • Προσθέτουμε το στυμμένο λεμόνι λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο
  • Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και έξτρα λεμόνι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις