Αυτά τα γεμιστά κανελόνια με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα γευστική εναλλακτική για τα χορταρικά του χειμώνα. Η προετοιμασία απαιτεί λίγο χρόνο αλλά το αποτέλεσμα στο πιάτο, θα μας δικαιώσει.

Η συνταγή είναι γεμάτη γεύσεις, αρώματα και χρώματα. Μια πανδαισία απλών υλικών που με το κατάλληλο πάντρεμα μεταμορφώνονται σε μια πεντανόστιμη γιορτή.

Γεμιστά κανελόνια με σπανάκι, φέτα και μυρωδικά

Υλικά για 5 – 6 μερίδες:

  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ κιλό σέσκουλο
  • 4 κλωνάρια φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • 150 γρ βαρελίσια φέτα
  • 150 γρ ανθότυρο
  • 100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 συσκευασία κανελόνια
  • 200 γρ από μίγμα τυριών που λιώνουν

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 3 κόκκινες ντομάτες
  • 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  • 1 κ. σ. πελτέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 – 3 μπαχάρια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι

Παρασκευή και μαγείρεμα:

  • Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα χορταρικά και τα μυρωδικά μας
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και το σέσκουλο ψιλοκομμένα
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το φρέσκο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
  • Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τα χορταρικά να μαραθούν
  • Παράλληλα βάζουμε και τη σάλτσα ντομάτας να βράσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες τριμμένες στο χοντρό του τρίφτη, το χυμό ντομάτας, τον πελτέ, τη σκελίδα σκόρδο ολόκληρη, ελαιόλαδο, τα μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά
  • Μόλις έχουν μαραθεί καλά τα χορταρικά προσθέτουμε τα μυρώνια και τον άνηθο ψιλοκομμένα και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους
  • Μόλις τα χορταρικά έχουν μείνει με το λάδι κατεβάζουμε από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε τη φέτα και το ανθότυρο θρυμματισμένα και το τριμμένο κεφαλοτύρι
  • Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα και ξεκινάμε τη διαδικασία του γεμίσματος
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια ένα ένα και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί ή πυρέξ που έχουμε προηγουμένως ρίξει τη μισή ποσότητα από τη σάλτσα ντομάτας (αφού έχουμε αφαιρέσει από τη σάλτσα τα μπαχάρια και τη σκελίδα σκόρδο)
  • Βάζουμε τα κανελόνια κολλητά στο σκεύος που θα ψηθούν φροντίζοντας να μην αφήνουμε μεγάλα κενά μεταξύ τους
  • Μόλις τελειώσουμε το γέμισμα αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με τα τυριά που λιώνουν
  • Ψήνουμε σε φούρνο που καίει για 25 – 30 περίπου λεπτά
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις