Οι παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες, αφράτοι από μέσα και τραγανοί απέξω, είναι η πιο νόστιμη επιλογή για ένα χορταστικό ορεκτικό.

Προς το τέλος του καλοκαιριού και αρχές φθινοπώρου, είναι η κατάλληλη εποχή για γι αυτή τη συνταγή. Οι ντομάτες αυτούς τους μήνες έχουν ωριμάσει κι έχουν το καλύτερο άρωμα από όλες τις εποχές του χρόνου.

Παραδοσιακοί ντοματοκεφτέδες

Υλικά για 35 - 40 κεφτέδες (ανάλογα το μέγεθος):

  • 1 κιλό ντομάτες κόκκινες αλλά όχι λιωμένες (σφιχτές)
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 3 – 4 κλωνάρια φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι δυόσμο φρέσκο
  • 1 αυγό
  • 100 γρ αλεύρι ΓΟΧ
  • 80 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κ. γ. μπέκιν
  • 200 γρ φέτα βαρελίσια
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:

  • Αλεύρι και σιμιγδάλι ανακατεμένα σε ένα ταψάκι

Παρασκευή και τηγάνισμα:

  • Πλένουμε καλά τις ντομάτες και καθαρίζουμε τη φλούδα τους. Σε ένα ξύλο κοπής τις ψιλοκόβουμε και τις αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει μέσα σε ένα λεκανάκι
  • Τις αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Με τα χέρια μας στύβουμε τις ντομάτες για να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και το δυόσμο και τα προσθέτουμε μαζί με τις ντομάτες
  • Βάζουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν και το αυγό χτυπημένο
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και στο τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο και τη βαρελίσια φέτα θρυμματισμένη στα χέρια μας
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και σε ένα ταψάκι αναμιγνύουμε αρκετό αλεύρι με σιμιγδάλι ψιλό
  • Με ένα κουτάλι βάζουμε ποσότητα για έναν κεφτέ στο μίγμα από αλεύρι – σιμιγδάλι και πλάθουμε τον κεφτέ μας πανάροντας τον καλά από όλες τις πλευρές. Αν το μίγμα μας φαίνεται πολύ υγρό και πλάθεται με δυσκολία, τότε προσθέτουμε στη λεκάνη λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά
  • Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι οι ντοματοκεφτέδες να χρυσαφίσουν από όλες τις πλευρές
  • Βγάζουμε από το λάδι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις