Η αγαπημένη συνταγή του χειμώνα, ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και φρέσκα λαχανικά, είναι θρεπτική, πεντανόστιμη και πανεύκολη στην παρασκευή της.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε άριστες πρώτες ύλες για την κατσαρόλα μας και να βάλουμε όλη μας την αγάπη για το νούμερο ένα μαμαδίστικο πιάτο της ελληνικής κουζίνας.

Ψαρόσουπα με κοκκινόψαρο και φρέσκα λαχανικά

Υλικά για 4 – 5 μερίδες:

  • 1 ψάρι (κατεψυγμένο) περίπου 800 – 1.000 γρ
  • 4 πατάτες
  • 4 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 3 – 4 μεγάλα κλωνάρια σέλερι
  • 1 μικρό φινόκιο (περίπου 150 γρ)
  • 1 κόκκινη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Μαγείρεμα και σερβίρισμα:

  • Καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια το ψάρι και το πλένουμε καλά
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό βάζουμε το κοκκινόψαρο να βράσει με λίγο από το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια και τα καρότα σε στρογγυλές φέτες ή μισοφέγγαρα
  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και ψιλοκόβουμε το φινόκιο
  • Καθαρίζουμε από τις ίνες το σέλερι και το αφήνουμε σε μεγάλες φούντες
  • Τρίβουμε τη ντομάτα στο ψιλό του τρίφτη
  • Μόλις το ψάρι βράσει (δε χρειάζεται πάνω από μισή ώρα) το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο ζουμί τα κομμένα λαχανικά εκτός από τις φούντες του σέλερι
  • Βράζουμε περίπου 40 λεπτά μέχρι να γίνουν όλα τα λαχανικά. Στο μισό περίπου του βρασμού προσθέτουμε τις φούντες από το σέλερι
  • Ελέγχουμε για το αλάτι και τα καρυκεύματα (πιπέρι και πάπρικα)
  • Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά χτυπάμε σε ένα ποτήρι ή σέικερ το ελαιόλαδο με ένα στυμμένο λεμόνι. Προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε
  • Σερβίρουμε με ένα κομμάτι ψάρι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αν θέλουμε λίγο έξτρα λεμόνι
Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις