ΣΠΑΡΤΗ. Είναι γεγονός η ίδρυση και η επίσημη έναρξη λειτουργίας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Σπάρτη 2034», ενός Φορέα Ιστορικής Έρευνας που δημιουργήθηκε με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση 200 ετών από την ίδρυση της σύγχρονης Σπάρτης, στοχεύοντας στην παραγωγή επιστημονικού έργου που θα συμβάλει στην ανάδειξη της νεότερης και σύγχρονης τοπικής μας Ιστορίας.

Όπως αναφέρει στο Notospress ο ιδρυτής της Νίκος Καρμοίρης «όραμα και αποκλειστικός σκοπός του νεοσύστατου φορέα αποτελούν η μελέτη, καταγραφή, διάσωση και ανάδειξη της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας της Σπάρτης - και ευρύτερα της Λακεδαίμονος και της Λακωνίας - μέσω της επιστημονικής ερευνητικής διαδικασίας, της σχεδίασης και υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων, της παραγωγής εκδόσεων και της διοργάνωσης συνεδρίων, ημερίδων, ομιλιών κ.λπ. επιστημονικών και πολιτισμικών δράσεων, αλλά και της διάσωσης πάσης φύσεως αρχειακού υλικού και ιστορικών τεκμηρίων και μαρτυριών».

Για οποιαδήποτε επικοινωνία με τον Φορέα Ιστορικής Έρευνας «Σπάρτη 2034» μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6978071553 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο sparti2034@gmail.com, ή να ακολουθήσετε τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook και instagram).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις