ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βαμβακούς «Parnon Poèma», ο οποίος αποτελείται από 48 μέλη και 5 ομάδες παραγωγών (κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, παραγωγοί καρυδιών και κάστανων, παραγωγοί αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και παραγωγοί ελαιόλαδου), αναζητά εξωτερικούς συνεργάτες για την επίβλεψη των ομάδων φυτικής παραγωγής (ακροδρύων, αρωματικών & φαρμακευτικών φυτών, μελισσοκομίας, ελαιολάδου) με την ειδικότητα του γεωπόνου και της ομάδας ζωικής παραγωγής με την ειδικότητα του ζωοτέχνη.

Ο ΑΣ Βαμβακούς δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της κινητοποίησης των τοπικών παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Λακωνικού Πάρνωνα με επίκεντρο το χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ενίσχυσης της αγροδιατροφικής δράσης, στήριξης των τοπικών παραγωγών και κτηνοτρόφων, αλλά και περιφερειακής ανάπτυξης μέσα από στοχευμένες ενέργειες συμβουλευτικής και επιχειρηματικής υποστήριξης που υλοποιείται από τη Vamvakou Revival σε συνεργασία με τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Δείτε περισσότερα στο www.vamvakourevival.org/ergasia/

Λίγα λόγια για τη Vamvakou Revival

H Vamvakou Revival, ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριό της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού «πρότυπου» βασισμένο στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά, και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Επικοινωνία:

Μάντυ Κουρμπέλη, Operation manager ΑΣ Βαμβακούς, Βαμβακού, 230 67, Λακωνία.

Τ: +30 27310 27268 ή 76233

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις