Γράφει ο Θάνος Ορφανός*

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, εδώ και κάποιες μέρες δεν βρίσκεται ανάμεσά μας. Οι αγώνες του για την κοινωνικοποίηση της υγείας και τη φιλελευθεροποίηση της κοινωνίας, τη βελτίωση της ποιότητας της αστικής δημοκρατίας, μας εμπνέουν, μας ενώνουν, μας οδηγούν.

Το πάθος του για τη δημοκρατία και τη λευτεριά, η αγάπη για τον πλησίον, το φιλότιμο, το οποίο τον χαρακτήριζε, η αγωνία του για το που βαδίζει το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, έχουν μείνει βαθιά χαραγμένα το στη μνήμη μου όσο και στη πλατιά κοινωνική πλειοψηφία όλων των Λακώνων.

Αποτελούσε φυσιογνωμία, γιατί υπήρξε αληθινός οραματιστής έτσι ώστε να καταστεί η Λακωνία ισχυρή και ολάκερος ο Λακωνικός λαός περήφανος και αξιοπρεπής, υπηρετώντας τον πιστά μέσα από τον κεϊνσιανισμό, τα θετικά σημεία του τρίτου δρόμου, προβληματιζόμενος δε για το ποια Ελλάδα θέλουμε στην Ευρώπη και τον κόσμο.

Και κλείνοντας υπήρξε ένας άνθρωπος με πρωτοφανή κριτική σκέψη, η οποία λείπει σήμερα από μεγάλη μερίδα του σημερινού πολιτικού κόσμου, στοιχείο που τον καθιστά απώλεια για το δημόσιο βίο του νομού και της χώρα.

(*) Τέως Γραμματέας τοπικής οργάνωσης Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Σπάρτης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr