Γράφει ο Λάμπρος Παπαδής

Η καθοριστική και ρηξικέλευθη παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. αποτέλεσε ίσως την πιο ηχηρή παρουσία και παρέμβαση που έχει κάνει ποτέ πρώην πρωθυπουργός, στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος που ανήκει. Ο Αλέξης Τσίπρας με την δημόσια επιστολή του λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των εργασιών του 4ου Συνεδρίου, κατάφερε να είναι εκεί παρών χωρίς να είναι ως φυσική παρουσία και αυτό καθώς όλα τα μέλη και τα στελέχη σε πηγαδάκια, μιλούσαν για τα όσα είπε δημόσια.

Ακόμα και ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να αλλάξει την τελευταία στιγμή την ήδη κακογραμμένη ομιλία του και να προσθέσει μια έμμεση αναφορά στην πρόσκληση του πρώην προέδρου του κόμματος...Μια πρόσκληση που ουσιαστικά τον τελείωσε πολιτικά, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έβαλε στο ίδιο κάδρο τόσο τα στελέχη που αποχώρησαν και ίδρυσαν τη Νέα Αριστερά όσο και τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτή και μόνο η αναφορά, σε μια δήλωση είναι ικανή να αλλάξει πλέον τα πράγματα και να καταστήσει τον Κασσελάκη αρχηγό με ''ημερομηνία λήξης'' μετά τις ευρωεκλογές.

Τα ταξίδια και οι επαφές του Αλέξη Τσίπρα τους προηγούμενους μήνες σε συνδυασμό με τις δημόσιες συναντήσεις του με πολλούς ηγέτες και πολιτικούς εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, των Ευρωσοσιαλιστών, των Πρασίνων και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς γενικότερα κάθε άλλο παρά έναν πολιτικό σε αδράνεια δείχνουν. Ειδικά όταν όλα αυτά έρχονται να συμπληρωθούν με μια δημόσια παρέμβαση για την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν την συνεδριακή διαδικασία. Ο ψίθυρος ο οποίος ακούγεται το τελευταίο διάστημα σε συσχέτιση ότι ο πολιτικός χάρτης στην Κεντροαριστερή πολυκατοικία επαναδιαμορφώνεται, αποτελεί την βάση για ένα ασφαλές συμπέρασμα ότι όλο το πολιτικό σύστημα της Κεντροαριστεράς και Αριστεράς, έχει γυρίσει την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι η παρέμβαση του Τσίπρα ήρθε την ίδια μέρα με την πρώτη δημόσια πολιτική συνέντευξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ως υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Αριστεράς πλέον, ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στον Αλέξη Τσίπρα και τόνισε ότι ''Βλέπουν και οι δύο την ίδια κατάσταση και την ίδια μαύρη τρύπα στον ΣΥΡΙΖΑ''.

Ο Τσίπρας, ο ΓΑΠ και οι Βρυξέλλες...

Όλη αυτή η κινητικότητα και οι διεργασίες που βρίσκονται ήδη σε κορύφωση δεν ξέρω κατα πόσο θα επιβεβαιώσουν κάποιες πληροφορίες που έχουν έρθει στα δημοσιογραφικά μου αυτιά, για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική και όχι με πολιτικό όχημα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με ένα κόμμα που θα ιδρύσει ο ίδιος. Το σύνολο των επαφών του στην Ευρώπη τους προηγούμενους μήνες, το ραντεβού με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στις Βρυξέλλες και η αποδοχή του μέσω του τελευταίου στην Ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, ως επίσημο πλέον ομιλητή καθιστούν τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου βάσιμα σχετιζόμενο και ενεργά εμπλεκόμενο, με το νέο κόμμα που ακούγεται πως θα ιδρύσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Τον Απρίλιο η πρόβα τζενεράλε...

Κάτι επίσης το οποίο ακούγεται σε σχέση με όλα τα προηγούμενα αλλά με επιφύλαξη πάντα και προσπαθώντας να συνδέσουμε γέφυρες πληροφοριών, με ελάχιστη επίσημη ενημέρωση από την πηγή, είναι ότι το νέο αυτό κόμμα υπό τον Τσίπρα θα παρουσιαστεί επίσημα τον ερχόμενο Απρίλιο στην Αθήνα, σε μια ειδική εκδήλωση παρουσία των περισσότερων κύριων εκπροσώπων, πολιτικών εκφραστών, πρώην προέδρων και πρωθυπουργών απ ́όλα τα κόμματα και τους χώρους της Ευρωπαϊκής αριστεράς, των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων.

Η ατζέντα λίγους μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές θα στρέφεται στο όραμα της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και πως πρέπει να υπάρξει μια σύμπραξη απέναντι στην κρίση στην οποία έχει περιέλθει η Κεντροαριστερά στην ''γηραιά ήπειρο'', την ενδεχόμενη εκλογική επέλαση της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές και στα κοινά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει πλέον η Ε.Ε. μετά και την παρατεταμένη πολεμική κρίση στην Ουκρανία, με ότι έχει επιφέρει.

Σε ένα τέτοιο φόντο και πολιτικό σενάριο ακούγεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει, άλλωστε έχουμε τρανά παραδείγματα πρώην Πρωθυπουργών που μέχρι σήμερα επιλέγουν την σιωπή και τις επιλεκτικές αοριστολογίες, γιατί μπορεί η σιωπή καμιά φορά να είναι χρυσός αλλά δεν φέρνει πάντα κοντά τους ανθρώπους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr