Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία του 1ου δημοτικού σχολείου σε σχολείο "Ηρώ Κωνσταντοπούλου" με την περίεργη έως αδικαιολόγητη άρνηση τριών υποψηφίων της παράταξής του Δημάρχου Σπάρτης-και μάλιστα τωρινών αντιδημάρχων- να υπερψηφίσουν τη σχετική πρόταση γέμισε με θλίψη τη σπαρτιατική κοινωνία.

Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη αυτών των τριών για την αρνητική τους ψήφο γιατί-συν τοις άλλοις- τη βρίσκω και εντελώς αψυχολόγητη!!!

Τι έχουν να φοβηθούν από μια τέτοια ονοματοδοσία;

Αγνοούν, αυτοί οι τρεις, ότι ο Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, λάκωνας ακαδημαϊκός και φιλόσοφος έκανε το παν για να τιμηθεί η συγκεκριμένη ηρωίδα!!!

Ο κ. Βακαλόπουλος πρέπει να είναι αυστηρός σε τέτοιες παρεκκλίσεις και να μην τις αντιμετωπίζει με ελαφρότητα.

Πρέπει να εξηγήσει στους ανθρώπους της παράταξής του πως δε ζούμε πλέον σε εμφυλιοπολεμικό καθεστώς, δεν πρέπει να φοβούνται την ΕΠΟΝ και το αντιστασιακό κίνημα!!!

Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές!!!

Σημείωση :Δεν ενδιαφέρθηκα να μάθω τα ονόματα αυτών των τριών,ίσως και γιατί δε θέλω.Πάντα με πλήγωνε ο άκρατος συντηρητισμός που αποπνέει η μικρή μου πόλη. Όμως, θα ήθελα πάρα πολύ να βγουν και με το θάρρος της γνώμης τους να μας εξηγήσουν γιατί καταψήφισαν αυτή την πρόταση.

(*) Συνταξιούχος φιλόλογος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr