Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Σαν λυσσασμένοι έχουν πέσει επάνω στον Πρωθυπουργό, ένα νέο άνθρωπο 40 ετών, αναμφισβήτητα χαρισματικό και άξιο. Και προσπαθούν με όλα τα ανέντιμα μέσα να τον εξουδετερώσουν στη δύσκολη και κομβική μάχη που δίνει αυτή τη στιγμή, εξυπηρετώντας αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα, όχι τα δικά μας, όχι του Λαού. Θα αφήσω απέξω τη συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης, με τον κύριο Σόιμπλε προεξάρχοντα, που επιδιώκει να τελειώσει μια και καλή με τον Τσίπρα και την Αριστερά. Θα σχολιάσω εδώ μέσα στο εσωτερικό της χώρας, για όσους δίνουν ένα λυσσαλέο αγώνα προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της Κυβέρνησης δηλαδή της Χώρας. Και αναρωτιέμαι μετά από αυτό τι.

Θα αρχίσω από τους δικούς του, του Τσίπρα εννοώ – την σάρκα από την σάρκα του-, όπου με τις τελευταίες δηλώσεις τους για «τυχοδιωκτισμούς, γελοιότητες κλπ» επιδιώκουν να τον ακυρώσουν στα μάτια όσων τον εμπιστεύτηκαν στις πρόσφατες εκλογές, διεμβολίζοντας όμως ταυτόχρονα στον πυρήνα της αυτή την ίδια την Αριστερά. Δηλαδή τι πιστεύουν πως αν πέσει ο Τσίπρας, αυτός όλος ο κόσμος θα ξαναψηφίσει Αριστερά ?
Θα συνεχίσω με τον Πειραιώς Σεραφείμ την αλατιέρα. Ευτυχώς που δεν εκφράζει την υπόλοιπη φωτισμένη Εκκλησία της Ελλάδας και ιδίως τον Αρχιεπίσκοπο. Μιλώ για τον κατάπτυστο ρόλο και λόγο του, περί «φασίζουσας Κυβέρνησης που όζει». Ο εμπαθής αυτός και αμετανόητος κληρικός που έχει πάρει την αποτρόπαια αυτή μορφή του ……. ,κηρύττει την μισαλλοδοξία και όχι την αγάπη, και αδιαφορεί προκλητικά που απομόνωσε το Χριστεπώνυμο πλήθος του Πειραιά από την φυσική, θρησκευτική, πολιτειακή και δημοκρατικά εκλεγμένη του εξουσία. Άλλωστε η μόνη εξουσία …. είναι αυτός, κόψτε φάτσα του μίσους που έχει και θα καταλάβετε.

Ως απλός πολίτης δεν θα αποφύγω να κρίνω συλλήβδην την Αντιπολίτευση, εξαιρουμένου όμως ενός. Του Κώστα Καραμανλή. Είμαστε στον έβδομο πλέον χρόνο της κρίσης, με τις Κυβερνήσεις να ανεβοκατεβαίνουν, και αυτοί, η Αντιπολίτευση δηλαδή, δεν δείχνει την παραμικρή θέληση να συμβάλλει στο ξεπέρασμα της, ώστε να λυτρώσουν τον κόσμο από τα βάσανά του. Δεν βρίσκουν τίποτα καλό να έχει κάνει αυτή Κυβέρνηση, ούτε καν στο προσφυγικό, ούτε στην εξωτερική πολιτική, ούτε στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας ούτε πουθενά. Ποιοι ? Ακριβώς αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάντια με δική τους αποκλειστικά ευθύνη. Δεν έχουν ούτε ένα λόγο στήριξης της Κυβερνητικής πολιτικής αλλά κραυγές διχασμού και μίσους όπως ακριβώς ο ασεβής Πειραιώς Σεραφείμ.

Άφησα τελευταία τα ΜΜΕ που έχουν εξαπολύσει καιρό τώρα ένα διαρκές μπαράζ επίθεσης στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Τσίπρα. Αφορμή η διαστρέβλωση πρόσφατα που επιχειρούν της αλήθειας πως θα «μειωθούν οι συντάξεις» την ώρα που ο Υπουργός εξαγγέλλει πως «δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και αυτό αποτελεί κόκκινη διαπραγματευτική γραμμή». Σκεφτείτε τι θα έλεγαν τα ΜΜΕ αν ο Υπουργός εξήγγειλε ότι θα μειωθούν οι συντάξεις έστω και ελάχιστα. Και τι θα απαντούσαν αυτοί που με δική τους ευθύνη μειώθηκαν αυτές 11 φορές μέχρι σήμερα. Εγώ ως συνταξιούχος φοβάμαι τι θα συμβεί όχι αν ο Τσίπρας εξαναγκαστεί να μειώσει τις ήδη χαμηλές συντάξεις, αλλά τι θα συμβεί αν εκ του γεγονότος αυτού η Κυβέρνηση πέσει….

Φίλοι και σύντροφοι, να έχουμε μια Καλή Χρονιά, αλλά να κουνάμε λίγο και εμείς τα χεράκια μας σε μια προσπάθεια ομοψυχίας του Έθνους χωρίς να κοιτάζουμε πίσω. Ειλικρινά, αισθάνομαι πολύ όμορφα να στηρίζω και να υποστηρίζω την όποια προσπάθεια της Ελληνικής Κυβέρνησης για το καλλίτερο δυνατόν του εθνικού συμφέροντος και του Λαού που τον εκπροσωπεί.

* Τα άρθρα αναγνωστών δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr