Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Ήταν αρκούντως διαφωτιστική η χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή, καθώς ο ακραία νεοφιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης της ΝΔ, έπεσε στην παγίδα που του έστησε ο αριστερός κ. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ. Τον προκάλεσε να καταθέσει προτάσεις και αυτός είπε.
• Να μειωθούν οι κύριες συντάξεις
• Συμφωνεί με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος δηλαδή να μειωθούν και οι επικουρικές συντάξεις κατά 70%.
• Να συμψηφίσουμε τις επιδοτήσεις των αγροτών με τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
• Δέχτηκε ότι βασικά συμφωνεί με το ΔΝΤ σε όλα.
• Υπέδειξε ως λύση του Ασφαλιστικού την ιδιωτική ασφάλιση.
• Απέρριψε την πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών την ώρα που την δέχτηκαν οι ίδιοι οι εργοδότες του ΣΕΒ.

Δηλαδή ο άνθρωπος ήταν αποκαλυπτικός, και καλά έκανε αφού δέχτηκε έως και τα ειρωνικά συγχαρητήρια του Τσίπρα, καθώς ομολόγησε ότι είναι ο υπηρέτης του κεφαλαίου, των πλουσίων και του χρήματος με αυτόν τον αποκαλυπτικό πλην όμως κυνικό τρόπο.

Από την άλλη ο Τσίπρας ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά την ταξική διαφορά και το ιδεολογικό στίγμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και από το σχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ίδιοι κανόνες εισφορών, παροχών και συντάξεων για όλους (ισότητα), ειδική μέριμνα για τους αδύναμους και μη προνομιούχους Έλληνες (δικαιοσύνη).

Ήταν λοιπόν εξαιρετικά διαφωτιστική η χθεσινοβραδινή συζήτηση στη Βουλή, για το ποιος είναι με ποιόν. Ποιος υπηρετεί τα συμφέροντα των φτωχών (αγροτών για παράδειγμα) και ποιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πλουσίων ( των Βορείων προαστείων ας πούμε) και του κεφαλαίου, σε μια καταφανή μεταξύ τους διάσταση που χθες έγινε εξόφθαλμη.

Και ρωτάει κανείς. Εσύ ρε φτωχέ, δύσμοιρε , αμόρφωτε, δυστυχισμένε, βασανισμένε και κολασμένε Έλληνα, τι δουλειά έχεις να στηρίζεις, να υποστηρίζεις και να ψηφίζεις τους δυνάστες και βιαστές σου, ντόπιους και ξένους.

Μήπως επιτέλους ήλθε η ώρα να το ξανασκεφτείς και να στηρίξεις τα κόμματα εκείνα που σε στηρίζουν και είναι ταξικά δίπλα σου και εσύ μέχρι σήμερα τα πολεμάς;

* Τα άρθρα αναγνωστών δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr