Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Το νέο νοσοκομείο που θα χτιστεί στη Σπάρτη με σύγχρονες προδιαγραφές οφείλουμε όλοι οι Λάκωνες να συνδράμουμε και να παλέψουμε, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα σύγχρονο θεραπευτήριο για όλες και για όλους τους πολίτες της γενέτειράς μας.

Οι προκλήσεις είναι μπροστά μας για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και τις αγκυλώσεις που σήμερα ταλανίζουν το χώρο της δημόσιας υγείας, έτσι ώστε να καταστεί το αγαθό της υγείας προσβάσιμο για όλο ο Λακωνικό λαό.

Και εδώ θέλω να τονίσω τη θετική συμβολή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, για την οικοδόμηση του εν λόγω νοσοκομείου ,στοιχείο που δείχνει πως ο καπιταλισμός σήμερα μπορεί να λειτουργήσει με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο.

Παράλληλα για την υλοποίηση των ανωτέρω στόχων χρειάζονται και απαιτούνται μεταρρυθμίσεις από την κεντρική διοίκηση και την κεντρική πολιτεία, με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της δημόσιας υγείας, της γραφειοκρατίας του εν λόγω θεσμού, καθώς και για την πρόσληψη επαρκούς ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Κλείνοντας θέλω να σημειώσω πως για τα δύσκολα πρέπει να παλέψομε, για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου και για τη φροντίδα του ασθενούς.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr