Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Είναι γεγονός, φίλοι αναγνώστες, ότι ο Δήμος μας δεν πολυενδιαφέρεται για τα εκπαιδευτικά δρώμενα του νομού μας.

Αντίθετα σε Ανατολική Μάνη και Ελαφόνησο μεριμνούν οι δημοτικές αρχές για τον μαθητικό εξοπλισμό στα πέτρινα χρόνια της τηλεκπαίδευσης!!!

Η προμήθεια τάμπλετ στους μαθητές μας απέτυχε από την Κεντρική Διοίκηση λόγω μιας ανεπαρκούς υπουργού Παιδείας που δε στάθηκε ικανή ούτε μάσκες της προκοπής να προμηθεύσει τον μαθητικό πληθυσμό!!!

Ο Δήμαρχος Σπάρτης δεν ξέρει, δεν άκουσε ότι οι μαθητές μας στερούνται τάμπλετ ή κάποιοι πασχίζουν από το κινητό να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα;

Τόσα,υπέρογκα κονδύλια διαχειρίζονται!!!

Δεν μπορούν να προμηθεύσουν με 300-400 τάμπλετ αναξιοπαθούντες μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!

(Ας αφήσουμε καλύτερα τους δεύτερους, αυτοί ξόδεψαν από τον πενιχρό μισθό τους για αξιοπρεπή σύνδεση, προμήθεια λάπτοπ ή τάμπλετ,μικρόφωνων και καμερών)!!!

Αυτές τις δύσκολες ώρες,ας μην αφήσουμε μία γενιά αγράμματη ή ημιμαθή!!!

Είναι στο χέρι του Δημοτικού Συμβουλίου να πράξει τα δέοντα!!!

Αυτή τη μέρα που χάθηκε ένας συνάδελφος που δεν άφηνε ποτέ τους μαθητές του χωρίς εφόδια και καλλιεργούσε την κριτική σκέψη, όχι μόνο μέσω της μαθηματικής επιστήμης, αλλά και των γλωσσολογικών/ετυμολογικών αναζητήσεών του που τόσο τον μάγευαν!!!

Οψόμεθα!!!

Υστερόγραφο: Η μέρα σημαδεύτηκε από την απώλεια ενός εκλεκτού δασκάλου, του μαθηματικού Γιώργου Σούμπαση, του πολυμαθούς αυτού δασκάλου μου και μετέπειτα συναδέλφου μου, στο Γυμνάσιο Γερακίου.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

(*) Φιλόλογος

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr