Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Το αδύνατο σημείο της δυνατής κυβέρνησης Μητσοτάκη φαίνεται ότι είναι ο τομέας της παιδείας. Με πολιτικές σε λάθος κατευθύνσεις επιδιώκει να θέσει ανώτατο όριο φοίτησης στις σπουδές, να δημιουργήσει πανεπιστημιακή αστυνομία και να εξισώσει αποφοίτους κολλεγίων με πτυχιούχους ΑΕΙ.
Όλο αυτό, σε συνδυασμό με την βάση στα πανεπιστήμια για την εισαγωγή των φοιτητών σε αυτά και την κατά συνέπεια μείωση των φοιτητών που θα εισάγονται από δω και πέρα στα δημόσια πανεπιστήμια, δημιουργεί άρωμα μπίζνας στον τομέα της παιδείας για να σπρωχθούν αυτοί οι φοιτητές στα ιδιωτικά κολλέγια!

Αντί να παραδειγματιστεί από πολιτικές όπως αυτές του κ. Γαβρόγλου που όρισε ποσόστωση στα μεταπτυχιακά έτσι ώστε να κάνουν οι αδύναμοι οικονομικά φοιτητές το μεταπτυχιακό τους δωρεάν , στη Ν.Δ. κατευθύνονται σε πολιτικές αντίθετης λογικής.

Λες και η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας αποτελείται μόνο από ξεφτέρια και πλούσιους που τελειώνουν τη σχολή του στα τέσσερα χρόνια και έχουν λεφτά να πάνε στα ιδιωτικά.

Τι αντίφαση είναι αυτή άραγε να περιορίζεται η πρόσβαση στα πανεπιστήμια μέσα από τη βάση εισαγωγής και ταυτόχρονα οι ίδιοι υποτίθεται και πραγματικά σε κάποιες περιπτώσεις ανίκανοι φοιτητές να εισέλθουν στα πανεπιστήμια να σπρώχνονται στα ιδιωτικά κολλέγια και να αποκτούν επί χρήμασι πτυχία, που θέλουν να τα κάνουν ισάξια με των ΑΕΙ;

Ας κοιτάξουν καλύτερα τον τομέα της παιδείας και τις πολιτικες σε αυτήν στη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι η Αχίλλειος πτέρνα της.

ΥΓ: Το άρθρο αυτό αφιερώνεται σε όσους παλεύουν για να υπερασπιστούν την αποκλειστικά δωρεάν και δημόσια παιδεία.

(*) Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr