Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Ζούμε στη χώρα που κάποιοι έχουν σπίτια μέσα σε πευκοδάσος και νομίζουν ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς δε θα κινδυνεύσουν!!!

Ζούμε στη χώρα που χρειάζεται ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΣΟ για να πετάξει ένα αεροπλάνο και να βοηθήσει στην κατάσβεση μιας πυρκαγιάς.

Ζούμε στη χώρα που οι εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης (κεντρικοί σταθμοί - πυλώνες) δεν έχουν συντηρηθεί ποτέ!!!

Ζούμε στη χώρα που οι φορείς πολιτικής προστασίας μόνο εντολές εκκενώσεων οικισμών, χωριών, κωμοπόλεων και πόλεων ξέρουν να δίνουν!!!

Ζούμε στη χώρα που η πυροσβεστική υπηρεσία δεν μπορεί να συντονιστεί με τη δασική!!!

Ζούμε στη χώρα που τα ξερόκλαδα από την κατοικία μας τα πετάμε παραδίπλα και τα αφήνουμε παρατημένα εκεί!!!

Ζούμε στη χώρα που δε θέλει ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ, ΔΑΣΙΚΟΥΣ,ΓΙΑΤΡΟΥΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ και τους ΑΠΟΛΥΕΙ δίνοντας στους υπόλοιπους που μένουν μισθούς ΠΕΙΝΑΣ!!!

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΑΜΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ!!!

Είμαστε η χώρα που δεκάδες ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προβάλουν σε 24ωρη βάση Δάση και Σπίτια που καίγονται ικανοποιώντας το χαιρέκακο Νερωνικό ψυχωσικό σύνδρομο του Νεοέλληνα!!!

Είμαστε η χώρα που - τάχα – αλλόφρωνες κάμεραμεν, ηχολήπτες και ανταποκριτές σκίζονται για την ενημέρωση, ενοχλώντας – αυτούς που μάχονται με την πύρινη λαίλαπα και εμποδίζοντας – εν τέλει – το έργο της κατάσβεσης!!!

Ζούμε στη χώρα που έχει αφεθεί στο έλεος της καταστροφής με μια γελοία Κυβέρνηση που οκτώ ημέρες τώρα έχει ως μοναδική έγνοια τις καλύτερες επιδόσεις!!! (Ως προς τον αριθμό των νεκρών!!!) σε σχέση με την επίσης άθλια προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που βαρύνεται ανεπανόρθωτα με την τραγωδία στο Μάτι!!!

(*)Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr