Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Στο κενό φαίνεται να πέφτουν οι προσπάθειες της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης να επιβάλουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με απειλές και μεθοδεύσεις διάσπασης του κλάδου.

Πληροφορίες που φτάνουν τις τελευταίες ώρες, ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, αναφέρουν ότι οι εκπαιδευτικοί αντί να διασπαστούν ενώνονται, και οι περισσότερες ΕΛΜΕ αποφασίζουν να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία - αποχή που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες με μεγάλες πλειοψηφίες, οι οποίες θα εκφραστούν αύριο Σάββατο από τους προέδρους των ΕΛΜΕ που πραγματοποιούν Γενική Συνέλευση, η οποία θα διεξαχθεί στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας (Νέστου 4, Αμπελόκηποι). Αλλά και πέραν της συνέλευσης, εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συντονίζονται για να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Στην ΟΛΜΕ - αντίθετα από τη ΔΟΕ όπου η ΔΑΚΕ έχει συνταχθεί με την απεργία - αποχή και η απόφαση των δασκάλων ήταν ομόφωνη- έχει ξεσπάσει εδώ και λίγες μέρες ένας "εμφύλιος" ανάμεσα στις παρατάξεις της αριστεράς και τη ΔΑΚΕ Δ.Ε, η οποία την περασμένη Δευτέρα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαφοροποιείται από την απόφαση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ για απεργία-αποχή, και προτείνει αντί μιας απεργίας διαρκείας, την κήρυξη 48ωρης απεργίας "διαμαρτυρόμενη για την αδικαιολόγητη καταπόνηση των συναδέλφων"

ΑΘΛΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΜΑΚΡΎ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΔΟΥΛΙΚΑ ΥΠΟΤΕΛΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΈΣ, ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ!!!

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΣ ΑΤΕΡΜΟΝΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ,ΥΠΟΣΚΑΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ, ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΑ!!!

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΗΔΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝ ΑΣΤΕΙ ΤΑΓΩΝ ΤΗΣ;

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΔΕ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ 800 ΕΥΡΩ!!!

(*) Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr