Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Δε σου αξίζει να φέρεις καν την ιδιότητα του εκπαιδευτικού!

Για άλλη μία φορά βυθίστηκες στο βούρκο των δικαιολογιών σου.

Τη μια μας είπες ότι χάνεις 80 € και τα έχεις απόλυτη ανάγκη. Λες και εμείς που απεργούμε γεννηθήκαμε σε χωράφι λεφτόδεντρων!

Την άλλη μας δήλωσες ότι είναι μάταιος ένας αγώνας κατά νόμου του Κράτους, λες και δεν έχουν με Αγώνες και Αίμα καταπέσει άδικοι νόμοι.

Ακόμα προφασίστηκες ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι παγκόσμιο φαινόμενο που βρίσκει μόνο εμάς αντιδρώντες. Ναι, αλλά αξιοκρατική και σε σχολεία με υποδομές και διαφανείς διαδικασίες που νοιάζονται για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και τους αμείβουν -τουλάχιστον- αξιοπρεπώς όχι με μισθούς πείνας και συντάξεις λιμοκτονίας.

Δικαιολογίες, υπεκφυγές, ψυχική αναστάτωση, φοβίες γέμισες τη ζωή σου!

Όρθωσε το ανάστημά σου, πρέπει να αναπνεύσεις λίγη Ελευθερία, χαράμισες μία ζωή στην ανυποληψία, στο κουτσομέτρημα του έχει σου, στην ψευτογκλαμουριά της μίζερης επαρχίας που σε απομυζά ως τσαρλατάνο/τελετάρχη σε εθνικές επετείους και σε ενταφιάζει με πλαστά λογύδρια όπως εκείνα που εκφωνείς από άμβωνος (ευγενική παραχώρηση του κλήρου) .

Έλα μια φορά στον δρόμο του Αγώνα.

Να νιώσεις τον παλμό του πλήθους, τους σιδερόφρακτους που θέλουν να σε βάλουν στην άκρη του δρόμου για να μη «δυσχεράνεις» την κυκλοφορία, το αεράκι που κάνει την τιμημένη σημαία μας να ανεμίζει, τη ντουντούκα που προσπαθεί να ξυπνήσει το αγωνιστικό φρόνημα και των γύρω που παρακολουθούν από τα πεζοδρόμια, κοντοστέκονται, θέλουν να αφήσουν το καθημερινό τρέξιμο του μεροκάματου και να ενωθούν μαζί μας!

Έλα μαζί μας...

Υπάρχει ακόμα χρόνος! Πρέπει να ζήσεις!

(*) Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr