Γράφει o Αντώνης Αντζολέτος

Σκληρή κριτική εξακολουθεί να ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου για τη διαχείριση της πανδημίας. Στο στόχαστρο της Κουμουνδούρου μπήκε, όπως και το 2020, ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Η ανεμελιά που επέδειξε πέρυσι η κυβέρνηση, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, οδήγησε στο σφοδρό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η επανάληψη του ίδιου λάθους φέτος, που αφού πέταξε λευκή πετσέτα στην πανδημία κάνει τα στραβά μάτια στις ίδιες εικόνες στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, καθιστά σαφές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικροπολιτικό παιχνίδι της Ν.Δ., που είναι όμως κίνηση μεγάλου υγειονομικού ρίσκου και δείχνει τραγική υποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και των προειδοποιήσεων των ειδικών».

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action24», ο Νάσος Ηλιόπουλος αναφερθείς στον κορωνοϊό επισήμανε ότι «μέσα στον Οκτώβρη θρηνούμε ήδη πάνω από 800 συμπολίτες μας. Σε αυτήν την κατάσταση, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε ένα σήμα στην κοινωνία πως τελειώσαμε με την πανδημία. Και δυστυχώς η κυβέρνηση το έχει δώσει πολλές φορές αυτό το σήμα».

Ανεβάζοντας τα ντεσιμπέλ από την αξιωματική αντιπολίτευση κάνουν λόγο για παταγώδη αποτυχία στο εγχείρημα του εμβολιασμού, επισημαίνοντας πως και ο ECDC έχει κατατάξει την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο επιδημιολογικού κινδύνου, με δυσμενή πρόγνωση για τις επόμενες δύο εβδομάδες. «Τα κυβερνητικά αντανακλαστικά είναι επικίνδυνα προβληματικά και ανεύθυνα», τονίζουν χτυπώντας «καμπανάκι» για το βόρειο τμήμα της χώρας: «Ειδικά η Βόρεια Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, αφού τα στοιχεία του τελευταίου 7ημέρου (κρούσματα/100.000 πληθυσμού) δείχνουν μεγάλη επιδείνωση σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο και τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλά». Ψηλά στην αντιπολιτευτική ατζέντα παραμένουν, επίσης, τα θέματα ασφαλείας. «Επισκεφθήκαμε σήμερα την οικογένεια του νεκρού Νίκου Σαμπάνη, του νεκρού 18χρονου από πυρά αστυνομικών. Τους εκφράσαμε τη βαθιά μας θλίψη και συμπαράσταση στον δίκαιο θυμό και το πένθος τους», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τον Ασπρόπυργο. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Να σταματήσουν άμεσα οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, να σταματήσει άμεσα αυτή η επιχείρηση συγκάλυψης, ψεύδους, συκοφαντίας, ρατσιστικού λόγου, που έχει κινητοποιηθεί από έναν ολόκληρο μηχανισμό και να αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr