Γράφει o Αντώνης Αντζολέτος / kathimerini.gr

Η εγκύκλιος που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος για τη διενέργεια τεστ από τους μη εμβολιασμένους πριν από την είσοδο στους ναούς δεν κάλυψε την Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να παίρνει την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής», ωστόσο πρόσθεσε στη συνομιλία του με τον Μακαριώτατο πως «με δυο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει».

Απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου. «Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χθες στη συνέντευξή του ότι και για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας πρέπει να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και ότι ζητούμενο είναι ο τρόπος εφαρμογής τους. Σήμερα το πρωί, ύστερα από επικοινωνία του γραφείου του πρωθυπουργού με την Εκκλησία της Ελλάδος, έγιναν όλα όσα χρειάζεται να γίνουν με σοβαρότητα, συνεργασία και αποτελεσματικότητα». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως «ο κ. Τσίπρας για μία ακόμη φορά τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και μένει απελπιστικά μόνος του στην προσπάθεια να διχάσει και να εργαλειοποιήσει την πανδημία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε τους τόνους κατηγορώντας τον πρωθυπουργό πως «οι Ελληνες μετράμε κρούσματα και ο κ. Μητσοτάκης λέει μη μετράτε κρούσματα όταν μετράμε νεκρούς και μας λέει μη μετράτε, σημασία έχει να μετράω εγώ τις ψήφους μου. Αυτή δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση». «Συμπεριφέρεται σαν Γκόρτσος την ώρα της πανδημίας», ανέφερε συμπληρώνοντας πως «παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει μια άλλη χώρα, όχι τη χώρα μας. Εχει πανηγυρίσει τρεις φορές το τέλος του κορωνοϊού, μας είπε ότι είμαστε στο τελευταίο μίλι και δημιούργησε ένα κλίμα υπερβολικής αισιοδοξίας, για να βρισκόμαστε τους τελευταίους τρεις μήνες στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη».

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο πεδίο της οικονομίας: «Εάν δεν υπήρχε η διαπλοκή να τον στηρίζει δεν θα ήταν σήμερα πρωθυπουργός. Εχει αποτύχει παταγωδώς στη διαχείριση της πανδημίας, έχει δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής περιθωριοποίησης, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, τα νοικοκυριά βλέπουν τρομακτικές αυξήσεις στους προϋπολογισμούς τους και ο ίδιος κάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα».

Ο Στ. Κοντονής

Με άρθρο του στην ιστοσελίδα dikastiko.gr ο Σταύρος Κοντονής βάλλει ξανά κατά των πρώην συντρόφων του στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για μια «δράκα τακτικιστών». Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης υπογραμμίζει πως «η μεθόδευση δικαστικής εμπλοκής του Ν. Κοτζιά στο υποτιθέμενο σκάνδαλο διά της αποστολής “υλικού” στην εισαγγελική αρχή και η προσπάθεια “εντοπισμού” αναλόγων στοιχείων για όσους υπήρξαμε πολύ ή λίγο “ενοχλητικοί” για την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνδυάζεται απολύτως με μια πρακτική, που δεν διστάζει να εμπλέκει πολιτικούς αντιπάλους αλλά και πρώην μέλη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια δικαστική περιπέτεια, με βραχυπρόθεσμο στόχο την πολιτική τους δυσφήμηση και ως εκ τούτου την πολιτική τους περιθωριοποίηση και απαξίωση». O πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, σε σχέση με τον κ. Κοτζιά, υπενθύμισε πως αναφερόταν στην «υπόθεση που αφορούσε σύμβαση παροχής δημόσιας υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών με ιδιώτη, για τη συγκρότηση φακέλου αλλοδαπού, ο οποίος ζητούσε την έκδοση βίζας από το κατά τόπους ελληνικό προξενείο», που δεν επιβάρυνε, όπως σημείωσε, το ελληνικό Δημόσιο.

«Ισως τον κ. Τσίπρα να μην τον ενοχλούν οι καταγγελίες του κ. Κοντονή, αλλά οφείλει μια απάντηση όχι μόνο στον πρώην υπουργό του, αλλά στους πολίτες. Είναι ζήτημα διαφάνειας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης, είναι, τελικά, ζήτημα δημοκρατίας», ήταν το σχόλιο της Ν.Δ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr