Η συντεχνία των πολιτικών (Μέρος 2ο)
Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος
Καθώς μια καλά προπονημένη ποδοσφαιρική ομάδα βγάζει τους λεγόμενους κρυφούς κυνηγούς και αποκτά υπεροπλία στην επίθεση σημειώνοντας γκολ, με όμοιο τρόπο και η συντεχνία των πολιτικών βγάζει, κάθε φορά που στριμώχνεται στη γωνία, απολογητές των αμαρτημάτων της, οι οποίοι απολογητές, πασχίζουν φιλότιμα να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της συντεχνίας, παρουσιάζοντας το μαύρο άσπρο και αντιστρόφως.
Τον τελευταίο καιρό, ο Θ. Πάγκαλος είναι εκείνος που έχει αναλάβει εργολαβικά να βγάλει λάδι τη συντεχνία των πολιτικών. Μπροστά στην κατακραυγή του κόσμου για το φαγοπότι που έκανε η συντεχνία σε βάρος του λαού και του τόπου, φαγοπότι το οποίο σε συνδυασμό και με άλλες αμαρτίες των πολιτικών οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή, πρόβαλλε την καινοφανή θεωρία τού «Όλοι μαζί τα φάγαμε», προκειμένου να συμψηφίσει τις ευθύνες και να καταστήσει συνενόχους και τους πολίτες στο φαγοπότι και στις εγκληματικές ευθύνες της συντεχνίας . ο κ. Πάγκαλος και άλλοι παράγοντες «πολιτικοί» και γνωστοί «στοχαστές» και «συγγραφείς» που έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους με τα έργα και τις ημέρες της συντεχνίας, πασχίζουν, από κοινού, να πλήξουν το ήθος του ελληνικού λαού, να τον βυθίσουν σε ενοχές και να του ασκήσουν (τελικά) ψυχολογική κυριαρχία.
Και δεν έφτανε μόνον αυτό. Πρόσφατα, ο κ. Πάγκαλος, εξέδωσε την προκλητική, έναντι του λαού, θεωρία του και σε βιβλίο ηλεκτρονικής μορφής, το οποίο, μάλιστα εμπορεύεται. Και έφθασε στην κατάντια να ζητήσει και τη συνδρομή χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι καταθέτοντας προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες, θα του πρόσφεραν επιχειρήματα προκειμένου να θεμελιώσει τη θεωρία του.
Ο κ . Πάγκαλος μπορεί να υπήρξε ένας αποτυχημένος πολιτικός που πορεύθηκε με γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και αυτό της συντεχνίας του, όμως είναι (όπως και οι όμοιοί του) προφέσορας της προπαγάνδας. Ξέρει, λοιπόν, πως όταν επί 10ετίες έχεις γαλουχήσει ένα λαό με τα νάματα του ωμού κομματικού ρουσφετιού, θα βρεθούν πάμπολλοι παραπονούμενοι, εξ εκείνων που τα ρουσφετολογικά αιτήματά τους δεν ικανοποιήθηκαν, οι οποίοι θα μετατρέψουν το παράπονό τους σε καταγγελία. Και πράγματι έτσι συνέβη: Βρέθηκαν «Εφιάλτες» πολίτες οι οποίοι μετατράπηκαν σε μαριονέτες του κ. Πάγκαλου και στήριξαν τη θεωρία τού: «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» !
Ξεπερνώντας αυτό το θλιβερό φαινόμενο το οποίο η κοινωνία θα αντιμετωπίσει, αισθάνεται ο συνειδητοποιημένος πολίτης αηδία βλέποντας αυτά τα καμώματα της συντεχνίας των πολιτικών. Την ώρα που δεν έχει δουλειά, που είναι καταχρεωμένος, που καλείται καθημερινά να πληρώνει και να πληρώνει και να ξαναπληρώνει τα σπασμένα της εξουσίας, που δεν έχει κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια, που δεν έχει γιατρούς και φάρμακα, που δεν έχει εκπαίδευση, που δεν έχει μέλλον ούτε ο ίδιος ούτε τα παιδιά και τα εγγόνια του, που ο πλούτος της χώρας ξεπουλιέται όσο-όσο, που η εθνική ανεξαρτησία έχει χαθεί, που η εθνική περηφάνια έχει γίνει φύλλο και φτερό … έρχεται ένας «πολιτικός» που κυριάρχησε στη διακυβέρνηση της χώρας επί 10ετίες και γράφει ένα βιβλίο όχι πολιτικού περιεχομένου, ένα βιβλίο όχι αυτοκριτικής, ένα βιβλίο όχι συγγνώμης προς το λαό, αλλά ένα βιβλίο με τις πολιτικές πομπές του, όπου με τρόπο αναιδή, ξεδιάντροπο και κυνικό ομολογεί ότι ΝΑΙ , τα έφαγε αυτός και η συντεχνία του, αλλά όμως είναι «αθώοι του αίματος» διότι στο τραπέζι που τα έτρωγαν αυτοί, ήμαστε κι εμείς, ο λαός, συνδαιτυμόνες!!!
«Ο κ . Πάγκαλος κήρυξε ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας και υπονομεύει τη δημοκρατία» (Ν. Λάος , Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο , 13-8-2012)
Και οι θεσμοί σιωπούν !!! Μπροστά στο ομολογημένο «ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» κανένας εισαγγελέας δεν καλεί τον κ. Πάγκαλο και τη συντεχνία να τους απαγγείλει κατηγορία , ούτε κανένας θεσμικός εκπρόσωπος ή φορέας καταθέτει μια μήνυση για να τους στείλει στο σκαμνί. Μ’ άλλα λόγια: « είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα» !!!
Όμως η προκλητική αναίδεια και η κυνικότητα δε σταματά ως εκεί : Ο κ . Πάγκαλος ξέρει ότι το «βιβλίο» του θα πουλήσει και γι’ αυτό το εμπορεύεται !!!Δηλαδή, φάγαμε, ήπιαμε, τα κάναμε όλα «Γης Μαδιάμ» και τώρα εσύ, κορόιδο λαέ, θα αγοράσεις (από περιέργεια ή από μαζοχισμό) το «βιβλίο» μου κι εγώ θα ξανακονομήσω.
-Μπράβο, ρε Πάγκαλε !!! Είσαι και πολύ μάγκας ! Αλλά βρήκες και τα κάνεις . Να δούμε, όμως, μέχρι πότε θα σε παίρνει, εσένα και τη συντεχνία σου, να μας πουλάτε «κοροϊδιλίκι και «μαγκιά». Πού θα πάει; Κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα θα μαγκέψουμε κι εμείς. Και τότε θα δείτε πόσα απίδια βάνει ο σάκος. Αμήν ! Γένοιτο !
« Η νομιμότητα των αξιών είναι πολύ πιο σημαντική από τους νόμους του κράτους .Οφείλουμε να σεβόμαστε τη Δημοκρατία , αλλά όταν κάτι είναι νόμιμο χωρίς νομιμότητα, πρέπει να διαμαρτυρόμαστε , να αντιστεκόμαστε και να δείχνουμε ανυπακοή».
(Στεφάν Εσέλ : «ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ !»)