Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Το αίτημα της ανανέωσης για τον προοδευτικό χώρο, το να ξαναγίνει μεγάλη η δημοκρατική παράταξη, το να πρωταγωνιστήσει και πάλι η Κεντροαριστερά στην πατρίδα μας, αποτέλεσαν τα αίτια για την νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Προσωπικά αγωνίστηκα, πάλεψα, συγκρούστηκα με κατεστημένα, για ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα, που να δίνει βήμα στους νέους, και κατά κάποιο τρόπο αισθάνομαι δικαιωμένος που αυτός ο υπέροχος κόσμος που οδήγησε τη χώρα στην αλλαγή, στο σήμερα ανέδειξε τη γενιά της αλλαγής.

Και η γενιά της αλλαγής οφείλει και πάλι να μιλήσει, να παλέψει και να αγωνιστεί για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη, εθνική λαϊκή ενότητα, κοινωνική συμφιλίωση, διαφάνεια παντού και πάνω από όλα για αληθινή δημοκρατία.

Επομένως η νέα ηγεσία οφείλει να αφουγκραστεί την κοινωνική βάση της παράταξης και να απομονώσει τα γερασμένα παλικάρια της μεταπολίτευσης.

Γιατί με άλλα λόγια, ή θα ανοίξουμε διάπλατες τις λεωφόρους για την πραγμάτωση της νέας μεταπελατειακής Ελλάδας ή θα μείνουμε αιχμάλωτοι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr