Γράφει η Νάντια Γιαννακοπούλου / NEWS 24/7

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες εκπλήσσοντας πολλούς εντός και εκτός Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχαν στις εκλογές για τον νέο Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής και έστειλαν τρία βασικά μηνύματα: Μήνυμα ανανέωσης – Μήνυμα ενότητας της παράταξης και μήνυμα απαίτησης μιας νέας αρχής, εκκίνησης μιας μεγάλης προσπάθειας να ανέβουμε, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι, να βάλουμε τη σφραγίδα μας σε μια αναδιάταξη των πολιτικών συσχετισμών με ενισχυμένο Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ. Αυτά καθορίζουν τις ευθύνες της νέας ηγεσίας και όλων μας, ευθύνες απέναντι στον κόσμο της Παράταξης. Μ΄ αυτά έχουμε χρέος να πορευτούμε όλοι και ήδη πορευόμαστε. Οι χιλιάδες πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς και εμείς οφείλουμε να στηριχτούμε σ΄ αυτούς που είναι η μεγάλη μας δύναμη.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα του τελευταίου διαστήματος δείχνουν τις δυνατότητες να ενισχυθούμε σημαντικά και να ανασυντεθεί το πολιτικό σκηνικό. Τα ευρήματα αυτά μας ικανοποιούν, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Δεν τα διαβάζουμε ως δεδομένα, ως κατακτημένα. Έχουμε μπροστά μας μακρύ και δύσκολο δρόμο που στο τέλος του ως πρώτος σταθμός θα είναι οι διπλές απ΄ ότι φαίνεται εκλογές. Αν κάτι χρειάζεται τώρα είναι να μετουσιώσουμε το μήνυμα της ενότητας και της ανανέωσης σε πορεία προς τον λαό, στην οικοδόμηση μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία.

Να απευθυνθούμε στους πολίτες που διψούν για μια αλλαγή από την σημερινή στασιμότητα. Είναι οι πολίτες που πίστεψαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να γίνει μια σύγχρονη δύναμη της Κεντροαριστεράς και σήμερα αντιλαμβάνονται ότι απλά αδυνατεί να αλλάξει DNA και να ξεφύγει από τον λαϊκισμό του που τον οδηγεί σε αδιέξοδα. Είναι οι πολίτες που βασικά το 2019 ψήφισαν Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλοντας να σιγουρέψουν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που σαν Κυβέρνηση τσάκισε την μεσαία τάξη και έπαιξε επικίνδυνα με τους θεσμούς και την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Διαπιστώνουν τώρα την αδυναμία της Κυβέρνησης να διαχειριστεί φλέγοντα θέματα αλλά και την μεταρρυθμιστική της άπνοια. Υπάρχουν όμως και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που την τελευταία δεκαετία απλά απείχαν απ΄ όλα απογοητευμένοι και τώρα ελπίζουν και πάλι. Σ’ αυτά τα κοινά θα απευθυνθούμε και όλος αυτός ο κόσμος μπορεί να δημιουργήσει ένα ποτάμι αλλαγών που θα εκπλήξουν .

Οι δυνάμεις αυτές είναι αστείρευτες και ανήκουν στον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρύθμισης. Αναφερόμαστε σε κρίσιμα και δύσκολα κοινά που έχουν απαιτήσεις, θέλουν να ακούσουν αφήγημα που να πείθει, αξιολογούν τους πάντες με σοβαρότητα και αυστηρότητα. Γι’ αυτό το κύριο κατά την άποψή μου είναι μαζί με το στοιχείο της ενότητας και της ανανέωσης, να μπορέσουμε να διατυπώσουμε σαφείς, καθαρές, πειστικές προτάσεις με μεταρρυθμιστικό πρόσημο που θα εδραιώνουν τη σοσιαλδημοκρατική φυσιογνωμία μας και θα μας επιτρέπουν να απευθυνθούμε και να συσπειρώσουμε τον βασικό κορμό των δυνάμεων στις οποίες αναφέρθηκα. Οι προτάσεις μας πρέπει να έχουν γωνίες, αιχμές, να μην χαρακτηρίζονται από ήξεις αφήξεις και να εντάσσονται σε ένα συνολικό αφήγημα για την πορεία της χώρας, την ανάπτυξή της μέσα σε μια περίοδο γεμάτη από προκλήσεις, κρίσεις, δυνατότητες.

Σ΄ αυτό το σημείο, στην ποιότητα της αντιπολίτευσης και την ταυτότητα της πολιτικής μας θα κριθεί το στοίχημα που οφείλουμε να απαντήσουμε θετικά και να το κερδίσουμε. Τα νέα δείγματα γραφής του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη με κάνουν αισιόδοξη. Άλλωστε δεν έχουμε κανένα περιθώριο να αποτύχουμε.

(*) Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr