Γράφει o Αντώνης Αντζολέτος / kathimerini.gr

Χωρίς καμία ανάπαυλα ακόμα και μέσα στις γιορτές, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την επίθεση προς την κυβέρνηση για το θέμα της πανδημίας.

Με σκληρές εκφράσεις χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό «εθνικό τουρίστα» που προχωράει σε απίστευτες παλινωδίες καπελώνοντας τους επιστήμονες. «Ο κ. Μητσοτάκης ήξερε τι έρχεται, όλοι οι ειδικοί και η αντιπολίτευση προειδοποιούσαν και δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να αποτρέψει νέες εκατόμβες νεκρών και νέο καταστροφικό lockdown, μόνο και μόνο για να αποφύγει την απαιτούμενη οικονομική στήριξη».

Συνεχίζοντας το σφυροκόπημα και τους σκληρούς χαρακτηρισμούς, από την αξιωματική αντιπολίτευση τονίζουν πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο άχρηστος, αλλά και επικίνδυνος για τη ζωή».

Κάνουν λόγο για ημίμετρα και άτυπο lockdown στην εστίαση, που δεν θα συνοδευθεί από οικονομική στήριξη των επιχειρηματιών. «Ούτε ένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ που καταρρέει, ούτε κουβέντα για επίταξη ιδιωτικών κλινικών, ούτε κουβέντα για δωρεάν παροχή ράπιντ τεστ σε όλους τους πολίτες και ιχνηλάτηση –ειδικά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς–, ούτε αναφορά σε πρωτοβάθμια φροντίδα και θεραπευτικά σκευάσματα, ούτε ένα μέτρο για τις μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης στα σχολεία με το αδιανόητο πρωτόκολλο 50+1% και στα ΜΜΜ με το καθημερινό πάστωμα δεκάδων χιλιάδων πολιτών, ούτε κουβέντα για επανεκκίνηση του εμβολιασμού πόρτα πόρτα και ειδική καμπάνια για τον εμβολιασμό των παιδιών».

Από το ΚΙΝΑΛ αναφέρουν πως τα μέτρα «έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί όταν υπήρχαν τα πρώτα δείγματα της υπερμεταδοτικότητας της “Ομικρον” στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την ελληνική». Συμπληρώνουν πως «το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία».

Ο κ. Κουτσούμπας

«Αν τελικά επιλογή της κυβέρνησης είναι η ανοσία της αγέλης, “γιατί τα μέτρα είναι πολυτέλεια”, τότε η επιλογή των εργαζομένων, του λαού, είναι χωρίς καθυστέρηση να δυναμώσει την πάλη για να επιβάλει ο ίδιος μέτρα προστασίας της ζωής του», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr