Γράφει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος*

Εν μέσω της ακρίβειας που έφερε η ενεργειακή κρίση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ πετούν την μπάλα στην εξέδρα: τα δύο κόμματα ζητούν πλαφόν στη χονδρική και καλούν την Ευρώπη να το πράξει. Για πλαφόν στη λιανική, προκειμένου να μειωθεί η τιμή στην Ελλάδα, δεν λένε ούτε κουβέντα! Γιατί; Επειδή εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα που κερδοσκοπούν στην ενέργεια.

Έτσι, η ΝΔ δεν θα έχει αυτοδυναμία και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΟΛΑΚΙΣΜΟΣ ψάχνει σωσίβιο, εμείς τους λέμε:

Όποιος έχει διάθεση για συνεργασία και σταθερότητα θα μιλήσει την Α’ Κυριακή, σεβόμενος τον ψηφοφόρο.

Εμείς θα καταθέσουμε τη σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης, ώστενα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Δεν εμπλεκόμαστε σε παιχνίδια διανομής καρεκλών εξουσίας, αλλά ενεργούμε αξιακά.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης δεν θα δουν πρωθυπουργική καρέκλα, αφού ο κόσμος τους έδωσε την ευκαιρία και απέτυχαν.

Υπάρχει κάτι που δεν είναι κατανοητό; Όχι βέβαια. Θα υπήρχε σήμερα στην ατζέντα το θέμα της κοινωνικής κατοικίας για νέα ζευγάρια, αν δεν το έθετε ο κ. Ανδρουλάκης; Η κυβέρνηση της ΝΔ εντάσσει 100 σπίτια στο ταμείο ανάκαμψης όταν η Πορτογαλία έχει 30.000. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησαν αυτή την πρόταση, όταν είδαν ότι έχει ανταπόκριση στην κοινωνία. Αυτή ήταν μια μικρή νίκη απέναντι στο δημογραφικό με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ.

Χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους! Ο κ. Τσακαλώτος ήταν αποκαλυπτικός: ό,τι κάνει ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή με τα νομοσχέδια, το κάνει ο κ. Τσίπρας στο συνέδριό του. Οι μάσκες έπεσαν. Έχουν ίδια λογική. Τα παραπάνω δείχνουν ότι τα λόγια μας έχουν περιεχόμενο. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν και διχάζουν, για να μην τους καταλάβουν! Αν δεν συμφωνούν με το σοσιαλδημοκρατικό μας πρόγραμμα, ας συγκυβερνήσουν.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, κυβερνούν τη χώρα και έχουν μεγάλη ευθύνη, τόσο για την οικονομική κατάστασή της, όσο και για την έλλειψη ενεργειακής αυτονομίας. Το 2015 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης στην Ελλάδα ήταν 70%, 68% το 2016, 67% το 2017, 66% το 2018, όπου και παρέμεινε το 2019, για να σημειώσει νέα κάμψη στο 64% το 2020 και 65% το 2021.

Στο θέμα των κοιτασμάτων των υδρογονανθράκων, τα ίδια. Όπως είπε ο Γ.Μανιάτης, «χάσαμε 7 χρόνια από το 2014 έως σήμερα. Ήταν ένα ιστορικό παράθυρο για την Ελλάδα που αν το είχαμε αξιοποιήσει σήμερα η χώρα θα ήταν όχι μόνο αυτάρκης στα δικά της ενεργειακά κοιτάσματα, αλλά και πύλη τροφοδότησης ολόκληρης της Ευρώπης».

Αυτό που αποδεικνύεται σήμερα είναι ότι κ. Τσίπρας λειτουργεί ως δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη. Ο λαός δίνει «άλλοθι» στα λάθη της ΝΔ γιατί φοβάται την επιστροφή του κ. Τσίπρα. Αυτό τελείωσε. Στις εκλογές οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα με ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής να επιλέξουν τη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για ανακτήσουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και την εθνική αξιοπρέπεια. Μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία, μπροστά!

(*) Ε΄Αντιπρόεδρος της Βουλής - Βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr