«Να διατρανώσουμε την φωνή μας ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας»
Γράφει ο Σταύρος Αραχωβίτης
Την προσεχή Τετάρτη έρχονται στην Βουλή για ψήφιση τα νέα, καταστροφικά μέτρα για την Ελληνική κοινωνία και οικονομία, και μάλιστα σε ένα άρθρο μαζί με τις εξοντωτικές ρυθμίσεις στα εργασιακά.
Όπως πιστεύει η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι τα τελευταία. Και δεν θα είναι τα τελευταία επώδυνα μέτρα γιατί ακριβώς βρίσκονται στην λάθος κατεύθυνση. Είναι η λάθος συνταγή, το λάθος φάρμακο που πεθαίνει τον ασθενή και όχι η δόση του.
Από το 2009 που μπήκαμε στην περιπέτεια των Μνημονίων και των –τελευταίων πάντοτε – μέτρων, έως το 2013 το εθνικό ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 20,8% ενώ το χρέος θα αυξηθεί κατά 15,6%, φτάνοντας το χρέος στο 189,2% του ΑΕΠ!
Τα νέα μέτρα λοιπόν, θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση ενώ ταυτόχρονα θα εξαθλιώσουν την κοινωνία:
• Αυξάνοντας την ανεργία σε ποσοστά κοντά στο 30%!!!
• Αυξάνοντας τους νέους που φεύγουν ως μετανάστες, με τα βιογραφικά για ανεύρεση εργασίας σε ξένες χώρες να ανέρχονται από 3.300 το 2009 σε 115.200 το 2012 (ως το Σεπτέμβριο)!
• Αυξάνοντας τις αυτοκτονίες σε επίπεδα κοινωνικής επιδημίας!
• Διαλύοντας τις δομές υγείας, μειώνοντας το προσδόκιμο όριο ζωής!
• Αυξάνοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θέτοντας σε κίνδυνο την διατήρηση και αυτής της πρώτης κατοικίας!
• Διαλύοντας την δημόσια παιδεία με προφανή και αδήριτο στόχο την δημιουργία απαίδευτων νέων γενεών, περισσότερο υποταγμένων στις προσταγές της κάθε λογής εξουσίας.
Ανεξάρτητα λοιπόν της ιδεολογικής τοποθέτησης του καθ ενός, θα πρέπει όλοι να στηρίξουμε την καθολική απεργία της Τρίτης 6 και Τετάρτης 7 του Νοέμβρη και να συμμετάσχουμε μαζικά στις συγκεντρώσεις και τις πορείες την ώρα που στην Βουλή θα ψηφίζονται τα μέτρα.
Και τούτο γιατί πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες:
1. Στους τοπικούς βουλευτές μας, ότι ο λαός έφτασε στα όρια των οικονομικών και ψυχολογικών αντοχών του, δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του και αυτοί φέρουν καίρια την ευθύνη για τον κόσμο που τους εμπιστεύτηκε με την ψήφο του.
2. Στην κυβέρνηση, ότι ακολουθεί την λάθος συνταγή η οποία δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού αλλά αντίθετα τον καταρρακώνει. Ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών χωρίς να αντιστέκεται υπέρ του λαού που εκπροσωπεί.
3. Στα 3 κόμματα του κυβερνητικού σχηματισμού, ότι το πρόγραμμα που ακολουθούν είναι τελείως άλλο από αυτό για το οποίο ψηφίστηκαν να εφαρμόσουν. Υφάρπαξαν την ψήφο του λαού για να συνεχίσουν μια πολιτική την οποία προεκλογικά ξόρκιζαν.
4. Στους δανειστές, ότι η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο, έχει εξαθλιωθεί και έχει οδηγηθεί στα άκρα. Δεν πρόκειται να δεχθεί περεταίρω μονόπλευρα μέτρα λιτότητας και διάλυσης της κοινωνικής συνοχής.
Η άνοδος του φασισμού, ιστορικά εμφανίζεται ταυτόχρονα με συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Όμως ο Ελληνικός Λαός ούτε ανιστόρητος είναι, ούτε αμνήμων για να ξεχνά τις συνέπειες της επέλασης του φασισμού στην Ευρώπη και την χώρα μας.
Καλούνται λοιπόν όλοι οι Έλληνες δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι καταστηματάρχες, οι νεολαίοι μαζί με τους συνταξιούχους, να διατρανώσουν την φωνή τους ενάντια στην καταστροφή της Ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Μόνο με τους Λαϊκούς Αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την ψήφιση των μέτρων, να αποτρέψουμε την καταστροφή και να ανοίξουμε τον δρόμο στην ελπίδα!