Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Πλησιάζει η μέρα της κρίσης!!!

Η Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023 θα γίνει μέρα Ανάστασης ή μέρα που θα σε σκεπάσει η ταφόπλακα των φόβων σου.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ 100%.

Έφτασε η μέρα για τον εκπαιδευτικό κόσμο του δημόσιου σχολείου της χώρας μας να βροντοφωνάξει «ΈΩΣ ΕΔΏ, ΔΕΝ ΠΆΕΙ ΆΛΛΟ!!!»

Δεν είναι ο μπαμπούλας του επιθεωρητή που επιστρέφει, η κατηγοριοποίηση των σχολείων, οι μελλοντικές απολύσεις των ανεπαρκών, η γραφειοκρατική παράνοια, οι κλίκες των υμετέρων και τόσα άλλα που φέρνει η τάχα μου αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΜΠΩΔΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ - ΑΠΛΑ- ΩΣ ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ ΣΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ ΣΤΕΡΗΣΗΣ, ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

  • Είναι αυτοί που με 700 € αλωνίζουν τη χώρα και κοιμούνται σε παραλίες και αυτοκίνητα γιατί δεν έχουν για το νοίκι!
  • Αυτοί που σήκωσαν τη φούσκα της τηλεκπαίδευσης με δικά τους έξοδα!
  • Αυτοί που μόνο στο διδακτικό έργο δεν περιορίζονται άλλα είναι και γραμματείς και υγειονομικοί και ψυχολόγοι και τηλεφωνητές και τραπεζοκόμοι ακόμη!
  • Αυτοί που το απόγευμα , το βράδυ και τη νύχτα προετοιμάζουν τα σχέδια μαθήματος, διορθώνουν τεστ και διαγωνίσματα, εντρυφούν σε δοκίμια και εκθέσεις ιδεών, αξιολογούν περιγραφικά και αριθμητικά, περνούν απουσίες.

Αυτοί που λογοδοτούν και απολογούνται σε ΟΛΟΥΣ και για ΟΛΑ: ΓΟΝΕΙΣ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΈΝΟΥΣ, ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΤΥΠΟ,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ !!!

  • Αυτοί που το άπειρο εργασιακό στρες τους συνθλίβει ,τους αρρωσταίνει, τους σκοτώνει σε ηλικίες πολλές φορές κάτω και από τα 40 χρόνια τους!!!
  • Αυτοί που ξέρουν πως αν τα καταφέρουν και επιβιώσουν η απόσυρσή τους θα ισοδυναμεί με σύνταξη πείνας!!!

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΟΡΘΩΣΟΥΝ , ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ,ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ!!!

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΖΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ,ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.

ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΩΡΙΜΑΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΣΦΙΞΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΧΗΛΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ , ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ.

ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΚΑΙ ΨΙΜΥΘΙΑ.

ΕΙΝΑΙ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΖΩΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΒΑΝΑΥΣΑ ΠΟΔΟΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ,ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΟΝΤΑΙ!

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΣΤΟΙ, ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ,ΤΟ ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ,ΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟ,ΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟ!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ!!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΚΤΟ!

ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝΤΑ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ!

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΔΕ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ!!!

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr