Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Δυστυχώς, το εκλογικό σώμα δυσκολεύεται να εμπιστευτεί το κόμμα του Τσίπρα και πολύ φοβάμαι πως θα έχουμε κυβέρνηση ΝΔ και την επόμενη τετραετία.

Πολλοί δεν ξέχασαν το επαχθές μνημόνιο που ψήφισε μετά την περίφημη κωλοτούμπα, την ανίερη συμμαχία με τον ακροδεξιό Καμμένο, τη μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα του Κατρούγκαλου, την αδυναμία του να προωθήσει βασικές αλλαγές σε Υγεία και Παιδεία, την αλλοπρόσαλλη πολιτική του στο μεταναστευτικό και πολλά άλλα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα σωρεία επικοινωνιακών και όχι μόνο λαθών, έχουν μετατρέψει τον Σύριζα σε συνώνυμο της αναξιοπιστίας: Φάσκει και αντιφάσκει με τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, διώχνει και ξαναμαζεύει τον Πολάκη, απέχει από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, αφήνει οικονομικά σχέδια περί επαναφοράς της δραχμής να αιωρούνται από χείλη μελλοντικών κυβερνητικών εταίρων, θέλει debate της αρεσκείας του, εκτοξεύει συνθήματα γενικόλογα και πλέον μη πιασάρικα όπως "Δικαιοσύνη παντού " και το πολυχρησιμοποιημένο, πολύπαθο της "Αλλαγής".

Όμως, έτσι δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός που -μοιρολατρικά-θα επιλέξει αυτόν που του λέει τη σκληρή αλήθεια περί οικονομικού φιλελευθερισμού και πότε δεν αλλοίωσε την ταυτότητα του. Η γνωστή Δεξιά με τα ακροδεξιά δεκανίκια της, υποτελής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Νάτο, η γνωστή αντιλαϊκή Δεξιά των μονοπωλίων και του "ανήκομεν εις την Δύσην" έρχεται να στρογγυλοκαθίσει στον κόρφο μας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και να ολοκληρώσει το όραμα της περί μίας κοινωνίας του ενός τρίτου και των άλλων δύο που θα πένονται ζώντας με πενιχρά επιδόματα και vouchers.

Τότε, με μία ελληνική κοινωνία ρημαγμένη και μία οικονομία χρεωκοπημένη θα πέσει, σαν ώριμο φρούτο, από την εξουσία.

Είναι πραγματικά θλιβερό να μην υπάρχει-επί του παρόντος-μία πολιτική δύναμη που να εκφράζει τον εργάτη, τον αγρότη, το δημόσιο υπάλληλο, τον συνταξιούχο, τα οράματα των νέων μας.

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr