Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Πολλάκις αναφέρθηκα τον τελευταίο μήνα, από την φιλόξενη ιστοσελίδα του notospress.gr, στην κακή προεκλογική τακτική του Σύριζα.

Μία τακτική αυτάρεσκη, μπερδεμένη όσο αφορά την απλή αναλογική, γκρινιάρικη και καταγγελτική εναντίον των δημοσκόπων, προβληματική ως προς την εκπόνηση οικονομικής πολιτικής, ανεκτική στους πολακισμούς, εν ολίγοις καταστροφική.

Μίλησα για την ανυπαρξία μίας λαϊκής αριστεράς που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του συντηρητισμού στη χώρα μας.

  • Γελοιότητες το 11-12% του ΠΑΣΟΚ και το 7% του ΚΚΕ. Και αυτά θα εξανεμιστούν στις επόμενες εκλογές. Δεν καταλαβαίνω τα πανηγύρια για τις λίγες ψήφους παραπάνω ,όταν μια τόσο σκληρή, ακροδεξιά Ν.Δ. κάνει πάρτι με πρωτόγνωρα εκλογικά ποσοστά για κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση και δεν υφίσταται την παραμικρή φθορά!!!

Τι μέλλει γενέσθαι;

Ένας ακόμα εκλογικός θρίαμβος της ΝΔ θα ακολουθήσει στις δεύτερες εκλογές με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά!!!

Κινάλ και ΚΚΕ θα κουτσομετράνε το έχει τους, χάνοντας και αυτά τα λίγα που κέρδισαν.

Ο Σύριζα θα συρρικνωθεί και άλλο και μάλλον σιγά -σιγά αφήνει την ελληνική πολιτική σκηνή. Ο Τσίπρας θα αμφισβητηθεί ευθέως, εκτός και αν, ευφυής όπως είναι, προτιμήσει αυτοβούλως να παραιτηθεί από την αρχηγία του κόμματος. Και πραγματικά τι περιμένει;

Έχασε με 20 ποσοστιαίες μονάδες από τον Μητσοτάκη που πάντα υποτιμούσε. Είναι θέμα φιλότιμου και πολιτικών αρχών να μας αδειάσει τη γωνία. Σε έναν κόσμο αδυσώπητου οικονομικού ανταγωνισμού, πολιτευόταν με φοιτητικό φραμπαλά, που είπε και ο Νιόνιος (Διονύσης Σαββόπουλος) και πέσαν όλοι να τον φάνε.

  • Εν κατακλείδι, μπαίνουμε σε μία δεκαετία στυγνών, ακροδεξιών, νεοφιλελεύθερων πολιτικών, ακραίας, αυταρχικής αστυνομοκρατίας με το 1/3 του ελληνικού λαού να πλουτίζει και τα 2/3 να φυτοζωούν.

Η ΝΔ με τους αδύναμους αυλικούς της (Κινάλ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση) θα ζει και θα βασιλεύει μέχρι μία ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΛΠΙΔΑ να εμφανιστεί. Εύχομαι όχι με την φενάκη του εκτσογλανισμού του Τσίπρα.

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr