Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Βαίνουμε ολοταχώς προς τις δεύτερες εκλογές της 25ης Ιουνίου, γνωρίζοντας λίγο-πολύ τι θα συμβεί.

Ας προσπαθήσουμε να "μαντέψουμε" λοιπόν, τα αποτελέσματα της Κυριακής αυτής.

Η ΝΔ με αέρα νίκης, ασυγκράτητη (ποτέ δεν κατάλαβα το γιατί), στην πιο ακροδεξιά μορφή της θα κατακτήσει ένα 42% της εκλογικής πίτας και θα στρογγυλοκαθίσει στον αυταρχικό, αυτοδύναμο θρόνο της για μία ακόμη τετραετία για να σαρώσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να κάνει ιδιωτική την παιδεία και την υγεία, να ξεσπιτώσει χιλιάδες Έλληνες από την πρώτη τους κατοικία, να καταστήσει ασύμφορη τη άσκηση του επαγγέλματος αγροτών και κτηνοτρόφων, να ακολουθήσει τις ευρωπαϊκές εντολές περί καθαρής ενέργειας ώστε να καταντήσουν οι λογαριασμοί ρεύματος ακόμα πιο ακριβοί (και χωρίς την επιδότηση του κράτους).

Το νερό θα παραδοθεί στους ιδιώτες, οι υποκλοπές και η παρακολούθηση πολιτών θα θυμίζουν Στάζι, οι φυσικές καταστροφές θα φέρνουν εκατόμβες νεκρών λόγω υποστελέχωσης δασικής υπηρεσίας και πυροσβεστικού σώματος, τα τρένα θα αγκομαχούν προσφέροντας τριτοκοσμικές υπηρεσίες και οι συνταξιούχοι θα πεθαίνουν με τα ψίχουλα, αντάλλαγμα δεκαετιών δουλειάς.

Ο ΣΎΡΙΖΑ θα λεηλατηθεί από τα υπόλοιπα κόμματα πέφτοντας στο 14-15% και ο αρχηγός του θα παραιτηθεί τη νύχτα της 25ης Ιουνίου κλείνοντας τον βραχύβιο πολιτικό του βίο. Έκτοτε, ως πολιτικός σχηματισμός θα φθίνει μέχρι να τοποθετηθεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας σαν μια -τάχα αριστερή-πολιτική απάτη.

Το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ θα τσιμπήσει ένα 2-3% ακόμα και θα φορέσει το χιλιομπαλωμένο κοστούμι μίας ρακένδυτης αδύναμης αντιπολίτευσης για να ικανοποιεί πάνω του κάθε βίτσιο του ο μονοκράτορας Κυριάκος. Θα ζουν στην επισφαλή νεκρανάσταση τους ως πολιτικά ζόμπι ρουφώντας αίμα από τα μέλη του σπαρασσόμενου ΣΎΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ θα πάρει ,από την εκλογική πελατεία του Σύριζα, το ξεροκόμματο τού 1% (και πολύ του πέφτει ) για να συνεχίσει στον αυτιστικό του κόσμο και στις ονειρώξεις της δικτατορίας του προλεταριάτου, την ικανοποίηση των μικροπελατειακών του αναγκών και τη -γνωστή εκτός τόπου και χρόνου-ρητορική του φλυαρία.

Ο ακροδεξιός Βελόπουλος θα συνεχίσει να είναι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μάλλον θα τα καταφέρει και η "Πλεύση Ελευθερίας" με τη λαλίστατη Ζωή να διαβεί το κατώφλι του Κοινοβουλίου, χωρίς ουσιαστικά κάποια δύναμη ή προοπτική.

Αν μου ζητούσε κάποιος να χαρακτηρίσω αυτά τα-πιθανά- αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου 2023 με μια λέξη θα έλεγα ότι είναι απαίσια. Η χώρα μπαίνει σε μία μακρά περίοδο αυξημένου δημοσιονομικού κινδύνου και μαθηματικά οδηγούμαστε σε νέα μνημόνια. Ο τουρισμός, από μόνος του, δεν μπορεί να διασώσει τίποτα, πλην να κάνει πλουσιότερους κάποιους ιδιώτες.

  • Όμως και ο εκδημοκρατισμός της χώρας θα είναι ένα ζητούμενο μετά από 4 χρόνια γιατί ο Κούλης και το καλάμι θα καβαλήσει και γεμάτος έπαρση θα τρομοκρατεί κάθε λαϊκή κινητοποίηση με τους σιδερόφρακτους δήμιους του, πλέον!

Αφού όμως, αυτά αρέσουν στον ελληνικό λαό, που μάλλον διακατέχεται από το σύνδρομο της Στοκχόλμης, ο δικός μου λόγος περιττεύει. Καλή λευτεριά!

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr