Γράφει ο Βασίλης Βρουλίτης*

Το ΚΚΕ καλεί όλες και όλους τους Βιοπαλαιστές Αγρότες- Μελισσοκόμους - Κτηνοτρόφους της Λακωνίας με τη ψήφο τους στο ΚΚΕ να στείλουν μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένοι ν' αποδεχτούν μοιρολατρικά τη ζωή με ψίχουλα και την προδιαγεγραμμένη πορεία προς την καταστροφή τους και ταυτόχρονα ότι είναι αποφασισμένοι να βάλουν εμπόδια στην κλιμάκωση της επίθεσης που αναμένεται από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία θα έχει τη συναίνεση και τη στήριξη στα κρίσιμα ζητήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα «μιας χρήσης».

Οι βιοπαλαιστές αγρότες μετά τις 25 Ιούνη θα έχουν ξανά απέναντί τους τους εμποροβιομήχανους, τα μονοπώλια, τους τραπεζίτες, που ελέγχουν την αγροτική παραγωγή και που με τις πλάτες και τους νόμους των κυβερνήσεων και των άλλων κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ, εκμεταλλεύονται τον μόχθο και κερδοσκοπούν σε βάρος τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες-μελισσοκόμους-κτηνοτρόφους της Λακωνίας να βάλουν στη ζυγαριά το τι έχουν τραβήξει τα τελευταία δέκα χρόνια από τις καταστροφικές πολιτικές που εφάρμοσαν με τις κατευθύνσεις της ΚΑΠ, της Ε.Ε όλες οι Κυβερνήσεις με κορμούς τα τρία κόμματα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Τώρα όλοι αυτοί σκίζουν τα ιμάτια τους για το καλό των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων;

Είναι προκλητικό σε έναν Νομό σαν την Λακωνία να μιλάνε αυτοί που οι πολιτικές τους φέρνουν τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους στο όριο της επιβίωσης, να πουλάνε τα προϊόντα τους στο κόστος ή κάτω του κόστους. Όταν καταστρέφεται η παραγωγή τους από φυσικές καταστροφικές (φωτιές, πλημμύρες, χαλάζι κ.α) ή νόσους( δάκος, γλοιοσπόριο, καταρροϊκός πυρετός ή από φυματίωση σε αιγοπρόβατα κ.α) και να μην αποζημιώνονται στο 100% της πραγματικής ζημιάς ενώ πληρώνουν δυσβάσταχτες εισφορές στον ΕΛΓΑ. Όταν τους λύγισαν από την φορομπηχτική πολιτική που εφάρμοσαν. Όταν αυξήθηκαν έως και 150% τα μέσα, τα εφόδια, η ενέργεια, τα καύσιμα συνολικά το κόστος παραγωγής. Ενώ την ίδια ώρα όλες οι Κυβερνήσεις διαχρονικά έδιναν δισεκατομμύρια ευρώ απλόχερα σε βιομήχανους- εφοπλιστές – μεγαλέμπορους.

Άρα είναι προκλητικό να βγαίνει η ΝΔ και να υπόσχεται σταθερότητα και να παρουσιάζει ως έργο τα ψίχουλα που έδωσε τα 4 χρόνια ως Κυβέρνηση. Όταν προεκλογικά το 2019 υποσχόταν την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο. Που κάτω από την πίεση των αγώνων του αγροτικού κινήματος δόθηκαν 68 εκ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν 76 εκ. ευρώ για το 2023. Όταν για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Μάνης εμπαίζει τους παραγωγούς, ότι έδωσε λεφτά και δεν έχουν αποζημιωθεί όλοι με διάφορες δικαιολογίες εδώ και τρία χρόνια.

Είναι προκλητικό να βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Λακωνία και να μιλάει για το κόστος παραγωγής, για τον ΕΦΚ και για την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ. Όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία διετέλεσε Υπουργός του ΥΠΑΑΤ στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνέβαλε στην κατάργηση του ΕΦΚ. Όταν δεν έκαναν δεκτά τα αιτήματα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος, αλλά και τις τροπολογίες που κατατέθηκαν από το ΚΚΕ στην Βουλή για κατάργηση του ΦΠΑ, του ΕΦΚ και για το χρηματιστήριο ενέργειας για μείωση του κόστος παραγωγής με εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Ούτε σαν Κυβέρνηση ούτε σαν Αντιπολίτευση δεν τα στήριξε.

Είναι προκλητικό να βγαίνει το ΠΑΣΟΚ και να φαίνεται σαν το νέο που θα προστατέψει το εισόδημα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων. Όταν σαν Κυβέρνηση μας έβαλε στα μνημόνια και ως συγκυβερνήτης της ΝΔ (Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου) φορολόγησε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους με 13% από το πρώτο ευρώ και διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες-μελισσοκόμους-κτηνοτρόφους της Λακωνίας να μην δεχτούν τα ευχολόγια και τα ψέματα των κομμάτων που μας οδήγησαν και μας οδηγούν στον γκρεμό αλλά να βάλουν στη ζυγαριά ποιος πραγματικά στάθηκε στο πλευρό τους.

Ό,τι έχουν κερδίσει και ότι ανάσα έχουν πάρει οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι, είναι από τον δικό τους αγώνα μέσα από τον οργανωμένο αγροτικό κίνημα που έβαλε εμπόδια στις καταστροφικές πολιτικές και οι κατακτήσεις που απόσπασαν όπως το αφορολόγητο.

Το ΚΚΕ καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες- μελισσοκόμους- κτηνοτρόφους στις 25 Ιούνη να ενισχυθεί ακόμα πιο πολύ το ΚΚΕ. Οι βιοπαλαιστές αγρότες ξέρουν πολύ καλά ποιος ήταν δίπλα τους και ποιος ήταν απέναντι και ενάντια στα συμφέροντά τους. Μπορούν να δουν πως ακριβώς επειδή το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και την ΕΕ, μπορεί να πρωτοστατεί, να είναι μέσα στους αγώνες, να δίνει όλες του τις δυνάμεις μαζί τους.

  • Επειδή το ΚΚΕ δεν «ζυγίζει» τις ανάγκες των αγροτών και όλου του λαού με τη ζυγαριά των «αντοχών» της καπιταλιστικής κερδοφορίας, επειδή λέει ότι για να σωθούν οι αγρότες και ο λαός πρέπει να πληρώσουν οι «λίγοι», μπορεί και στηρίζει όλα τα δίκαια αιτήματά τους για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, για εγγυημένες τιμές στα προϊόντα τους που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης, για να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, το φυτικό/ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις νόσους, για άμεση καταβολή των αποζημιώσεων, για να δημιουργηθούν έργα υποδομής και προστασίας της παραγωγής, χωρίς επιβαρύνσεις και τέλη για τον αγρότη.

Το ΚΚΕ θα δίνει και την επόμενη μέρα τη μάχη για να οργανωθούν οι νέοι αγώνες, για να αποσπάσουν ανάσες ανακούφισης οι βιοπαλαιστές αγρότες και να μπει φρένο στα νέα και χειρότερα που έρχονται, φωτίζοντας παράλληλα με την πολιτική του πρόταση τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με διαφορετική οργάνωση της οικονομίας και της αγροτικής παραγωγής, που θα εγγυάται στον αγρότη σταθερό και ικανοποιητικό εισόδημα, καλύτερη ζωή στην οικογένειά του, επαρκή και ασφαλή τρόφιμα στον λαό.

Πιο δυνατό ΚΚΕ: 100% λαϊκή, μαχητική αντιπολίτευση!

(*) Γραμματέας Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ - Υποψήφιος Βουλευτής στη Λακωνία με το ΚΚΕ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr