Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Η αλαζονεία και ο κυνισμός των αρίστων της Νέας Δημοκρατίας, που θεωρώντας ότι έχουν στο τσεπάκι τους τη νίκη στις 25 Ιουνίου, δεν έχουν όριο. Τουλάχιστον αυτό μπορεί κανείς να συμπεράνει από τις δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού, καθηγητή Ιατρικής και υποψήφιου στην Εύβοια.

Από τη ραδιοφωνική συχνότητα του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε έκανε μια «ρηξικέλευθη» πρόταση για να μειωθεί το κόστος στα νοσοκομεία και στο σύστημα υγείας το «triage», δηλαδή τη διαλογή ασθενών και συγκεκριμένα καρκινοπαθών, στη λογική της αναλογίας «κόστους-οφέλους» (cost benefit ratio).

Και φυσικά, όπως είπε, αυτό είναι... ανθρώπινο.

Ο Μητσοτάκης δεν έδιωξε αυτό το ανθρωποειδές ακόμη από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως δεν έδιωξε και το βοθρόλυμα-Ψαριανό που χαρακτήρισε αλήτες και αρχιμαφιόζους τους εκπαιδευτικούς του δημόσιου σχολείου!

Πήραν γενναίες απαντήσεις από πολλούς καρκινοπαθείς ο πρώτος και το εκπαιδευτικό κίνημα ο δεύτερος.

Το πρόβλημα όμως βρίσκεται αλλού.

  • Μπορεί ο μέσος ψηφοφόρος να εμπιστευτεί πάλι, στις 25 Ιουνίου, τη ΝΔ, όταν παρουσιάζει τέτοια στοιχεία άρρωστου κυνισμού και ασύδοτης αλαζονείας;

Για αυτό επιδιώκει την αυτοδυναμία;

Ήδη, έχει συναινέσει στη κατάργηση όλων των επιδοματικών παροχών, έχει υπογράψει τη μισθολογική καθήλωση των δημοσίων υπαλλήλων, έχει θάψει τριετίες και συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικοποιεί νερό και ρεύμα. Το δεύτερο θα γίνει πανάκριβο γιατί -ως καρπαζοεισπράκτορας των Ευρωπαίων αφεντικών του -που τάχα ευνοούν καθαρές μορφές ενέργειες ,αποκρύπτοντας την αλήθεια ότι προσπαθούν να πλήξουν την ενεργειακή υπεροπλία της Ρωσίας με αποτέλεσμα δυσβάσταχτο κόστος για το ελληνικό νοικοκυριό που αναγκάζεται να πληρώνει 100 ευρώ το μήνα για ηλεκτρικό ρεύμα!

Μη μιλήσουμε για τη διάλυση του ΕΣΥ. Τραγικός ο θάνατος πολλών συνανθρώπων μας, τις τελευταίες μέρες, λόγω ανυπαρξίας ασθενοφόρων!

Μάλλον, επειδή οι κάλπες είναι άδειες την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο Έλληνας πρέπει να ξανασκεφτεί πού δίνει την ψήφο του.

Δεν έχει καμία δικαιολογία το πρωί της Δευτέρας 26ης Ιουνίου ,καμία ευκαιρία να επανορθώσει.

Ουαί και αλίμονο, αν αναδείξει αυτοδύναμη και ανεξέλεγκτη την ακροδεξιά παράταξη της ΝΔ!!!

Σταθερά και απάνθρωπα, τολμηρά και ασύδοτα, θα βρεθεί στην απόλυτη τριτοκοσμική μιζέρια και εξαθλίωση που πρεσβεύει ο άκρατος, νεοφιλελεύθερος, ωμός παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός της ΝΔ.

Μακάρι, η σύνεση να φωτίσει τον Ελληνικό Λαό που βαδίζει, πλέον, σε επικίνδυνες ατραπούς!

Υ.Γ.: Καλή επιτυχία στον άνθρωπο Σταύρο Αραχωβίτη για τη-σχεδόν σίγουρη-κατάκτηση της βουλευτικής έδρας στο νομό μας. Πολλοί-μη Συριζαίοι, ακόμη και μετριοπαθείς νεοδημοκράτες- θα τον τιμήσουν με την ψήφο τους, γιατί το αξίζει!

(*) Συνταξιούχος Φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr