Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Ήταν πολλοί αυτοί που στοιχημάτιζαν στο τέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Την Κυριακή λοιπόν έλαβαν ένα ηχηρό μήνυμα. Η μαζική συμμετοχή στον πρώτο γύρο για την εκλογή προέδρου κατέστησε σαφές ότι δεν θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα, όπως φανταζόντουσαν, με την Αριστερά. Όσοι έσπευσαν να ξεγράψουν τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ή όσοι φαντασιώνονταν την επιστροφή τους στον ρόλο της συμπληρωματικής αξιωματικής αντιπολίτευσης ας το ξανασκεφτούν.

150.000 πολίτες ψήφισαν για τον νέο/νέα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μια κινητοποίηση που έδειξε με εκκωφαντικό τρόπο την αποφασιστικότητα και το πείσμα του κόσμου που δεν βολεύεται με τον μονόδρομο της καταστροφικής της Δεξιάς, και του συστήματος Μητσοτάκη. Ενόψει του δεύτερου γύρου, ο Στέφανος Κασσελάκης και η Έφη Αχτσιόγλου κρατούν πλέον στα χέρια τους την προίκα και την ευθύνη που τους κληροδότησε αυτή η συμμετοχή. Η πρωτιά Κασσελάκη είναι αναμφισβήτητα μια εξέλιξη που κανείς δεν «έβλεπε» πριν από μερικές εβδομάδες, αλλά και ένα ακόμα μήνυμα. Το προβάδισμα είναι καθαρό, ωστόσο η κάλπη της ερχόμενης Κυριακής θα είναι άδεια.

Όλοι οι υποψήφιοι αλλά και τα στελέχη του κόμματος οφείλουν να φροντίσουν την εβδομάδα αυτή οι ψηφοφόροι να κινητοποιηθούν, να μην επαναπαυτούν και να δώσουν ηχηρό «παρών» και στην κάλπη του δεύτερου γύρου. Όλοι, όμως, οι υποψήφιοι και όλα τα στελέχη του κόμματος έχουν ακόμα μια κρίσιμη ευθύνη. Η αντιπαράθεση να είναι πολιτική, συντροφική και πολιτισμένη, μακριά από την χαρακτηρισμούς και χυδαιολογίες που δεν τίμουν ένα πολιτικό κόμμα, πολύ περισσότερο στην Αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. περνάει εκ των πραγμάτων σε μια νέα εποχή, η πόρτα πάντως έχει ανοίξει, όποιο κι αν είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν αυτή η εποχή χαρακτηριστεί από πληγές και συγκρούσεις ή νέα ενότητα και συνθέσεις, είναι στο χέρι της ηγεσίας του κόμματος, νέας και παλιάς. Γι’ αυτό αλώστε πολύ σύντομα θα ανταμώσουμε σε ένα ιστορικό συνέδριο που θα συζητήσει πιστεύω τα πάντα.

(*) Συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr