Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Φίλοι αναγνώστες, είναι θλιβερή η εικόνα που παρουσιάζει ο Σύριζα, αυτή την εποχή. Μαθηματικά οδηγείται σε πολυδιάσπαση και εκλογικά ποσοστά του 3%-5% .

Είναι λυπηρό να πολεμούν τόσο τον Κασσελάκη. Σίγουρα, ήρθε από το πουθενά, χωρίς "αριστερό" παρελθόν με τις δικές του ιδιαιτερότητες και απόψεις για την πολιτική, την οικογένεια, τις σεξουαλικές προτιμήσεις, το βουλευτιλίκι και την αρχηγία κόμματος και πολλά άλλα όμως παρέμεινε ευγενικός, ευπροσήγορος,καταδεκτικός και ,εν ολίγοις, ειλικρινής σε ότι έχει δηλώσει.

Παρόλα αυτά δέχεται πυρά από παντού :δεν τον δέχονται οι "δυσαρεστημένοι" με τον Τσίπρα, Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος,ο παλαιολιθικός Τζουμάκας ,ο υπέρ-"προοδευτικός" Φίλης και λοιποί.

Τον υποστηρίζει ο Πολάκης,ο Αποστολάκης,ο Παππάς και κάποιοι άλλοι.

Σφίγγα ο Τσίπρας. Τηρεί σιγήν ιχθύος που ερμηνεύεται από πολύ κόσμο ως συμπάθεια και εύνοια στο πρόσωπο του Κασσελάκη. Δεν μιλά για το τι έγινε στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου τη νύχτα της σαρωτικής, δεύτερης ήττας των εκλογών, δε μιλά για το αν υπήρξε πράγματι το αμαρτωλό sms της Αχτσιόγλου, αν τον σκυλόβρισε ο Τζανακόπουλος και άλλα.

Όσο για την Αχτσιόγλου, βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Προαλειφόταν, ήταν σίγουρη για την αρχηγία στο κόμμα αλλά της προέκυψε ο Κασσελάκης.

Έκτοτε, πολεμήθηκε βάναυσα και αυτή από τα μόνιμα στην Ελλάδα σκοτεινά δημοσιογραφικά κέντρα .Και τι δεν της έσουραν. Ακόμα και γκόμενα του πάλαι ποτέ δημοσιονομικού ελεγκτή Τόμσεν την αποκάλεσαν. Ασφαλώς, της καταλογίζουν υπονόμευση Τσίπρα, παθητική προεκλογική στάση, συμμετοχή στο ξεμπρόστιασμα Τσίπρα τη θλιβερή εκείνη νύχτα του χαμού.

Είναι εικόνα σοβαρού πολιτικού κόμματος αυτή;

Πανηγυρίζουν για 140.000 που έτρεξαν να ψηφίσουν και θα πανηγυρίζουν και για τους 80.000-90.000 αυτής της Κυριακής (τόσους τους υπολογίζω, αυτή τη φορά) ,αντί να κοιτάξουν τα χάλια τους,το πάρτι που κάνει η αμαρτωλή ΝΔ με το αλληλοφάγωμα της "προοδευτικής και αριστερής" παράταξης!!!

Γιατί τόσο χαμηλά, "σύντροφοι", σε τόσο χαλεπούς καιρούς που σας έχουν ανάγκη οι λαϊκές μάζες;

Γιατί τόσες διαφορές, τόσες αντιπαλότητες και γελοίες παραδοχές του τύπου "Δεν είναι ανάγκη η Αριστερά ντε και καλά να κυβερνήσει";(ειπώθηκε και αυτό, δια στόματος Νίκου Φίλη!!!).

Γιατί βαδίζετε στη διάσπαση, στον διασυρμό, στην απαξίωση του 3%;

Μήπως, τελικά, ήσασταν μόνο στο όνομα αριστεροί, μία φρούδα ελπίδα, ένα άδειο πουκάμισο για τον κόσμο που κάποτε σας πίστεψε και τώρα έχει απομακρυνθεί ανεπιστρεπτί;

Κύμβαλα αλαλάζοντα,κυριακάτικος γέλωτας απολιτίκ φηφοφόρων που έρχονται για την πλάκα τους στην σαθρή κάλπη σας!!!

Αυτό καταντήσατε και έπρεπε να ντρέπεστε!!!

Λυπάμαι που κάποτε-για δύο-τρεις μήνες,φυσικά-σας πίστεψα και εγώ!!!

(*) Συνταξιούχος φιλόλογος

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr