Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Τον Τσίπρα τον συκοφαντούσαν ως δημόσιο κίνδυνο, εθνικό μειοδότη και άλλα παρόμοιας ποιότητας.

Ο Μάκης, το ακροδεξιό χεράκι του πρωθυπουργού χαρακτήρισε τον Προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ακροατή. Εννοούσε προφανώς στη Βουλή, όχι στις βορβορώδεις συνάξεις της ΕΠΕΝ, του Εθνικού Μετώπου και του ΛΑΟΣ με ομιλητή τον ίδιο. Ο Θάνος Πλεύρης, ο αναμορφωτής του ΕΣΥ ο τιμωρός των ανυπάκουων ομογάλακτός του στις φαιές «μούσγες», κόαζε να θανατώνουμε μετανάστες, τον αποκάλεσε χειροκροτητή. Και ο Μητσοτάκης, με την κεντροδεξιά αβρότητα αστικού τύπου, ο κατά τα άλλα πληρέστατος Μητσοτάκης τον αποκάλεσε «κενό». Δεν μπορεί να αναμετρηθεί στα μαρμαρένια αλώνια του Τασούλα. Θέλει περιεχόμενο. Θέλουν κηραλοιφές αυτές οι αναμετρήσεις όπως η πραξικοπηματική «διευθέτηση» της ΑΔΕΕ.

Η γραμμή σιγά σιγά γίνεται όπως του ραπιντ τεστ φανερή και έντονη. Στον Κασσελάκη επιφυλάσσουν άλλη μεταχείριση: κενός, χειροκροτητής, ακροατής. Ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι δεν μπορεί να αντιπαρατίθεται στο κενό, το φανταζεστε.Μα τι μας λέει ο τόσο γεμάτος πρωτότυπες ιδέες, τακτικές με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και στρατηγική εδώδιμη και αποικιακή, που σπάει μύτες. Αντιπαρατίθεται βέβαια με υπόκωφη χυδαιότητα, εξαπολύοντας τη λάσπη ότι «άλλοι κάνουν κουμάντο» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν είναι αντίφαση. Απλώς Μητσοτάκης. Λέει, ξελέει, ράβει, ξηλώνει. Η διαπλοκή να ’ναι καλά.

Δεν σχεδίασαν και εκτελούν σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα τυχαία αυτού του είδους την επίθεση. Προφανώς αρχίζουν τα όργανα και για τον Κασσελάκη. Γιατί χαλάει τον ύπνο τους το γεγονός ότι ανοίγουν νέοι δρόμοι για τον ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι χθες ανέμιζαν την ήττα. Σκαλίζουν λοιπόν, τους γεννιούνται ερωτήματα και ανησυχίες που ένας ολόκληρος κόσμος «από δω» έχει. Μπορεί; Ξέρει; Θα μάθει; Θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη στα στρώματα που απευθυνόμαστε; Θα τα καταφέρει; Ερωτήματα και ανησυχίες που σιγοντάρουν διάφορες φωνές και μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, άλλοτε με χαμηλόφωνους υπαινιγμούς , άλλοτε ανοιχτά και εχθρικά, απαντούν: Δεν κάνει. Δεν είναι ένας από μας.

Σίγουρο ότι αυτά θα παίζουν στο εξής τα βανίλια στα εχθρικά γραμμόφωνα. Ένα λάθος, ένα γλωσσικό γλίστρημα για να τον εμφανίσουν αδαή και ανίκανο. Κι αυτό θέλει προσοχή θέλει περίσκεψη - και περίσκεψη απο τον ίδιο.

Σημαίνει όμως κάτι και για τις φυλές των συριζαίων. Κι επειδή κάποιοι επικαλούνται τη σωτηρία της αριστερής τους ψυχής, ας σκεφτούν τουλάχιστον ότι έχουν κι οι άλλοι ψυχή…Για χρόνια τώρα γνωρίζουμε ότι στην Αριστερά το δικαίωμα της κριτικής συμβαδίζει με τη στήριξη στην επιλογή της πλειοψηφίας. Κριτικά; Μάλιστα. Με παρατηρήσεις; Μάλιστα. Αλλά στήριξη.

(*) Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr