Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Η κανονικότητα έχει ντυθεί με το αποτρόπαιο. Από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του ορθόδοξου ναού στη Γάζα είκοσι διαπιστωμένοι μέχρι στιγμής θάνατοι αμάχων. Έγκλημα πολέμου καταγγέλλει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και αποκαλύπτει ότι δέχεται πιέσεις από τις ισραηλινές Αρχές να εκκενώσει τα εκκλησιαστικά ιδρύματα από τις οικογένειες που βρήκαν καταφύγιο εκεί. Να παραδώσει δηλαδή στον θάνατο τους κυνηγημένους από τις βόμβες. Το δικό μας υπουργείο Εξωτερικών έχει «εντονότατή» αντίδρασή. Εκφράζει τη λύπη του για την «απώλεια ζωών» - τουλάχιστον βάζουν τον τόνο στη λήγουσα και όχι στην παραλήγουσα, όπως ο Νετανιάχου. Και ψελλίζοντας ως αιτία της σφαγής κάποιο ανώνυμο «χτύπημα».

Και δεν ντρέπονται καθόλου που δεν τολμούν ούτε να κατονομάσουν το Ισραήλ, ακόμα και μπροστά σε ένα τέτοιο έγκλημα που εν πάση περιπτώσει αφορά άμεσα την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, που έχουν κορώνα στο κεφάλι τους. Διατυμπάνιζαν και διαβεβαίωναν πριν λίγες μέρες μετά από διαβήματά τους το Ισραήλ θα σεβαστεί τη χριστιανική κοινότητα. Μιλάμε για το ίδιο Ισραήλ που κατονομάζουν με υπερηφάνεια όταν κοσμούν την ελληνική Βουλή με τη σημαία του. Το ίδιο, τέλος, Ισραήλ που του αναγνωρίζουν πάλι και πάλι το δικαίωμα στην «αυτοάμυνα». Το δικαίωμα δηλαδή να εκπαιδεύεται πολεμικά πάνω σε παιδιά της Γάζας και να σηκώνει βουνά αμάχων νεκρών στην πολύπαθη αυτή ζώνη του θανάτου.

Ούτε «τους δικούς μας» δεν υπερασπίζονται απέναντι στον θάνατο. Ούτε και όσους βρήκαν καταφύγιο κάτω από την εικόνα του Χριστού, που σε κάθε ευκαιρία φιλούν και προσκυνούν. Αλλά ούτε το Πατριαρχείο που εκφράζει και εκπροσωπεί μεταξύ άλλων τον ελληνισμό στη γωνιά αυτή της γης.

Άμα ο Νετανιάχου μιλάει για ζώα, είναι ζώα. Άμα σπέρνει τον θάνατο σε νοσοκομεία και εκκλησίες, ασκεί κάποιο αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας του. Η κυβέρνηση μας, ο υπεράνω Γεραπετρίτης, ασκείται στη συνενοχή. Σιωπή και υπόκλιση απέναντι στους εγκληματίες.

Αντί, όπως γινόταν πάντα τις τελευταίες δεκαετίες, να είναι σύμμαχος της ειρήνης στην περιοχή, γίνεται σύμμαχος όσων την αιματοκυλούν.

Ζωές ή ζώα; Μπορεί να μιλά η κυβέρνησή μας για ζωές, αλλά στη φάρμα των ζώων που ελέγχουν ο Νετανιάχου, ο Μπάιντεν και οι άλλοι καλοί άνθρωποι έχει αναλάβει ρόλο πρόθυμου επιστάτη. Για τη Χαμάς κατάρες - και σωστά. Όταν οι «τιμωροί» δικαιωματικά ανατινάζουν νοσοκομεία, καταδικάζουν εκατομμύρια ανθρώπους σε θάνατο, δολοφονούν ακόμα και μέσα σε εκκλησίες, η δική μας κυβέρνηση συγκατανεύει συγκαταβατικά , ενώ ήταν έτοιμη να χειροκροτήσει. Σέρνουν μια ολόκληρη χώρα στη συνενοχή οι ασήμαντοι, οι μικροί, οι δουλικοί. Συνένοχοι, ναι. Όπως όλοι όσοι επιλέγουν την υποκριτική θλίψη για τα θύματα, αποσιωπώντας και χαϊδεύοντας τους θύτες…

(*) Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr