Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος*

Το τελευταίο διάστημα δεν ξέρω γιατί, αλλά κοιμάμαι πολύ ήσυχος ! Μετά από σχεδόν τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνηση Ν.Δ., ο Μητσοτάκης ύψωσε το ανάστημά του, έδειξε το ανάστημά του διαμηνύοντας με στεντόρεια φωνή «στις πολυεθνικές, στις μεγάλες πολυεθνικές, ότι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, είναι βαθιά νυχτωμένοι». Επιτέλους! Είπα κάτι μπορεί να γίνει θα τους τρίξει τα δόντια!! Να μην ήταν όμως και εκείνη η άλλη φρασούλα, που είπε ενδιάμεσα: «Χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους»... Βέβαια, έτσι θα μπορούν και «οι μεγάλες πολυεθνικές» να ξαναγυρίσουν από το άλλο πλευρό πριν χάσουν τον ύπνο τους… Ανθρωπιά εεε! Μην κόψει η επιδερμίδα τους από τις αυπνίες, έδειξε ο Μητσοτάκης πως νοιάζεται για την υγεία τους, που φυσικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τσέπη τους.

Εντάξει, εμείς και εσείς βλέπουμε τις τιμές με τα κιάλια, οι άλλοι όμως στο Μαξίμου ξεκαρδίζονται στα γέλια. Βλέπουμε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό ακόμα και σε βασικά είδη διατροφής, βλέπουμε μασκαρεμένες ρήτρες αναπροσαρμογής, που κρύβουν αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, άσε τη βενζίνη που δεν έπεσε ποτέ και τώρα περιμένει τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή για να εκτοξευθεί και άλλο.

Αλλά, προς Θεού, ποιος σας είπε ότι δεν είμαστε μπανανία.

Κοτζάμ πρωθυπουργός το είπε, μας είπε ποτέ ψέματα μέχρι τώρα για να μην τον πιστέψουμε;

Μα τι εννοείτε λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα ήταν καλύτερο να εφαρμόσει εκείνη την άλλη -την «ωραία φράση»- που απηύθυνε στους υπουργούς του, εκείνη με το μυαλό και τη γλώσσα; Μην γίνεστε τοξικοί! Η δε αναφορά ότι η Ελλάδα είναι η τρίτη χειρότερη σε αγοραστική δύναμη στην Ε.Ε., κάτω μόνον από Βουλγαρία και Ρουμανία, αποπνέει λίγο ρατσισμό. Και τι είναι πάλι εκείνη η δήθεν αθώα ερώτηση που κάνετε, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αντέδρασε όπως η Σερβία και η Ουγγαρία στον φόρο που βάζει η Βουλγαρία στο φυσικό αέριο. Δηλαδή, τι θέλετε, να γίνουμε Όρμπαν και στην οικονομική πολιτική;

Δεν αρκεί, δηλαδή, η μίμηση στα θέματα δικαιοσύνης και ελέγχου των media;

Αμάν πια! Τι κακοί που είστε!!

Σημασία έχει ότι «δεν είμαστε μπανανία». Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι 36 μεγάλες επιχειρήσεις και όμιλοι πήραν μόνον το 85,9% του συνόλου των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ε, δεν είναι και το 100% πως κάνετε έτσι περίσσεψε και κάτι. Απλώς, απρόσμενα δάνεια μετά τα απρόσμενα κέρδη - τουλάχιστον μέχρι να βρει τα λεφτά για τα αντιπλημμυρικά και τα έργα υποδομής, που έχει απεντάξει ενώ δήλωνε με στόμφο πως «η αλαζονεία είναι μια πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική». Είπα και εγώ λες να παθαίνει κρίσεις αυτογνωσίας τελευταία, η βαρυστομάχιασε από τα αποτελέσματα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. «Κοντός ψαλμός αλληλούια»

(*) Συντονιστής ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr