ΕΛΛΑΔΑ. Για «Νεοδημοκρατικό πάρτι προσλήψεων» κάνουν λόγο κεντρικά ΜΜΕ με αφορμή την αναβιώσει παλαιών παραδόσεων της Νέας Δημοκρατίας και του παλαιοκομματισμού. Όπως γράφουν τα ΜΜΕ «με πρόσχημα την πανδημία ακόμη κι η Περιφέρεια Αττικής του κ. Πατούλη προχωρά στην πρόσληψη 406 ατόμων εκτός φυσικά ΑΣΕΠ και με διαδικασίες που στην κυριολεξία δεν γνωρίζει κανείς».

Ακόμη κι αν κάποιος κάνει τα στραβά μάτια στις εκτός ΑΣΕΠ διαδικασίες και αιτιολογήσει, λόγω SARS-CoV-2, την πρόσληψη 5 γιατρών, 4 κτηνιάτρων, 35 εποπτών δημόσιας Υγείας, 10 ψυχολόγων, 5 νοσηλευτών και 3 βοηθών νοσηλευτών, ενός φαρμακοποιού, ενός οδοντιάτρου και ενός ατόμου στον τομέα Κοινωνικής πολιτικής ήτοι 65 άτομα, οι υπόλοιπες 341 προσλήψεις αφορούν εντελώς άσχετο προσωπικό με την πανδημία και φυσικά με τις έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν.

Οι προσλήψεις αφορούν σε σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας ως οκτώ (8) μηνών και φυσικά έρχονται να προστεθούν στις προσλήψεις συνοριοφυλάκων (ακόμη και για την Αθήνα!), ανδρών της ΕΛΑΣ και λοιπών ένστολων.

Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση ο κομματικός μηχανισμός της επαρχίας «ξύπνησε» από τον λήθαργο και διεκδικεί μερίδιο στις θέσεις φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση εκείνους που χειρίζονται το θέμα αλλά έχουν ήδη εξαντλήσει τα περιθώρια.