ΣΠΑΡΤΗ. Ένα ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο για την ασφάλεια των πολιτών που κινούνται στην ευρύτερη περιοχή του Εθνικού Σταδίου Σπάρτης, φέρνει στο προσκήνιο το Notospress.gr. Πρόκειται για ανοιχτά και αφύλαχτα(!) φρεάτια τα οποία βρίσκονται στον ισόγειο χώρο μισοτελειωμένης οικοδομής, που έχει ανεγερθεί απέναντι από τις εγκαταστάσεις του Σταδίου. Οι συγκεκριμένες παγίδες θανάτου – «βάραθρα», ύψους, περίπου, 3 μέτρων(!) θέτουν, καθημερινά, σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανυποψίαστων πολιτών που διέρχονται από το σημείο!

Πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη περιοχή της λακωνικής πρωτεύουσας παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές ώρες, όταν πολλοί Σπαρτιάτες, και όχι μόνο, συρρέουν στο Στάδιο για να επιδοθούν σε σωματική άσκηση και αθλοπαιδιές. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει αυξάνεται ακόμα περισσότερο, από τη στιγμή που στην περιοχή κινούνται ανήλικοι. Είναι σύνηθες το φαινόμενο, στα πλαίσια του παιχνιδιού, τα ανυποψίαστα παιδιά να εισέρχονται εντός του αφύλαχτου ισογείου, με το σενάριο να σημειωθεί μια μοιραία πτώση να μην είναι καθόλου ακραίο! Δεν τολμούμε να διανοηθούμε το μέγεθος της παγίδας που συνιστά το εν λόγω σημείο κατά τις νυχτερινές ώρες, όταν και η ορατότητα είναι περιορισμένη ή (επί το ορθότερο) ανύπαρκτη εξαιτίας του ελλιπούς φωτισμού.

Το θράσος κάποιων δεν έχει όριο, ωστόσο πρέπει να κινητοποιηθούν ΑΜΕΣΑ οι αρμόδιες αρχές προτού θρηνήσουμε θύματα! Το ελάχιστο που έπρεπε να έχει γίνει…χθες είναι η περίφραξη του χώρου της οικοδομής, καθώς και η τοποθέτηση προειδοποιητικών πινακίδων που να ενημερώνουν τους πολίτες για την επικινδυνότητα πρόσβασης στο σημείο.

Οι φωτογραφίες είναι αποκαλυπτικές και τίθενται στην κρίση του κάθε νοήμονα πολίτη και κάθε αρμοδίου.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr