ΣΠΑΡΤΗ. Ήταν 13:04, όταν δόθηκε το σήμα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, για πυρκαγιά στην περιοχή Λυκοβουνό, πάνω από το Δαφνί του Δήμου Σπάρτης.

Με κατάλληλο χειρισμό του Διοικητή της Π.Υ. Σπάρτης, Αντιπύραρχου, κ. Διαμαντή Τσολομίτη, κινητοποιήθηκε το σύνολο των δυνάμεων της Π.Υ. για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, που εμαίνετο σε ιδιαίτερα επικίνδυνο σημείο λόγω των δασικών εκτάσεων και των ανέμων άνω των 3 μποφόρ που επικρατούσαν στην περιοχή.

Εντός 2 ωρών, το περιστατικό τέθηκε υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά κατέκαυσε 100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. για επιτήρηση και αποφυγή αναζωπυρώσεων.

Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ζητήθηκε η αρωγή και ιπτάμενων μέσων που δεν κατέστη εφικτή, κινητοποιήθηκε το σύνολο του δυναμικού της Π.Υ Σπάρτης καθώς επίσης συνέδραμαν 1 όχημα από την Π.Υ Γυθείου και 1 όχημα από την Π.Υ Μολάων.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τμήμα των δυνάμεων της Π.Υ. Σπάρτης, είχε προηγουμένως αποσταλεί στην Κόρινθο, για να ενισχύσει την εκεί επιχειρούμενη κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη.

Τέλος, τουλάχιστον υποψίες, για απόπειρα αποπροσανατολισμού και διάσπασης των δυνάμεων της Πυροσβεστικής, δημιουργεί το γεγονός πως ανευρέθη από πολίτη διερχόμενο το δρόμο Πυρί Βρονταμά, καιόμενο στουπί εμποτισμένο σε εύφλεκτο υλικό.

Την περιοχή επισκέφτηκαν το απόγευμα της Κυριακής ο Δήμαρχος της Σπάρτης, Πέτρος Δούκας με την Πολιτική Προστασία Δήμου Σπάρτης και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Θανάση Καρλαύτη.

Δ.Π.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις