ΑΧΑΪΑ. Σε βαθιές τομές στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και σε απομακρύνσεις ανώτατων αξιωματικών που πιθανόν θα φέρουν – χωρίς να αποκλείονται οι εκπλήξεις – σε κορυφαία θέση στη Λεωφόρο Κατεχάκη τον υποστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο. Ξεκάθαρο είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί επίσπευση των ετήσιων τακτικών κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ., αφού είναι προφανές ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν μπορεί να υλοποιήσει τον σχεδιασμό του με αξιωματικούς που πρόκειται να απομακρυνθούν ή να μετακινηθούν έτσι κι αλλιώς σε λίγες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχες επιλογές και ριζικές αλλαγές εκ μέρους Χρυσοχοΐδη είχαν καταγραφεί και το 2001 με την τοποθέτηση στη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. του τότε υποστρατήγου (σχετικά χαμηλότερα στην ιεραρχία) Φώτη Νασιάκου, ο οποίος συνεργάστηκε με τον τωρινό υπουργό στην εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη» και του «Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα». Σύμφωνα, λοιπόν, με τις ίδιες πηγές, θεωρείται πιθανόν να ανέλθουν στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ. οι εξής:

οι Πασχάλης Συριτούδης (αστυνομικός περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης), Απόστολος Μαρτζάκλης (αστυνομικός περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος), Γιώργος Μιχαλόπουλος (προϊστάμενος Κλάδου Τάξης), Χρήστος Μανούρας (γραφείο προϊσταμένου επιτελείου), Παναγιώτης Πούπουζας (προϊστάμενος Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων) και άλλοι. Τέλος, σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στην Ασφάλεια Αττικής ως προς τα πρόσωπα αλλά και τη δομή πολλών υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, δεν μπορούν να αποκλειστούν αλλαγές και ανατροπές της τελευταίας στιγμής.

Με πληροφορίες από «ΤΑ ΝΕΑ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις