ΓΑΣΤΟΥΝΗ. Οι τρεις δράστες καταδικάστηκαν για τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Γαστούνη, στην Ηλεία και πήραν το δρόμο για τη φυλακή. Πριν από περίπου ένα χρόνο είχαν επιτεθεί στην ιδιοκτήτρια, που έζησε δευτερόλεπτα τρόμου στα χέρια τους. Οι ληστές την χτύπησαν, την ακινητοποίησαν και έφυγαν με κοσμήματα αξίας 100.000 ευρώ. Οι κάμερες είχαν καταγράψει εικόνες που βοήθησαν και οδήγησαν τα βήματα των αστυνομικών.

Δεκατρείς μήνες μετά τη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Γαστούνη, στις αρχές Μαρτίου του 2023, οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν στο Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών. Ο 54χρονος γνωστός ποινικός καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, ενώ ο 49χρονος υπήκοος Αλβανίας ως βασικός συνεργός του, σε 9,5 χρόνια κάθειρξης. Οι δύο τους είχαν κριθεί προφυλακιστέοι όταν είχαν συλληφθεί πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το ilialive.gr, ο 32χρονος Αλβανός που είχε περιφερειακό ρόλο στη ληστεία, είχε αφεθεί ελεύθερος μετά τη σύλληψη με περιοριστικούς όρους, αλλά τώρα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 2,5 ετών.

Οι κατηγορούμενοι στις 3 Μαρτίου 2023, διέπραξαν τη ληστεία, κατά την οποία έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες τύπου full face, μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο και με την άσκηση σωματικής βίας και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και αφαίρεσαν, κοσμήματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Την υπόθεση χειρίστηκε το Τμήμα Ασφάλειας Ήλιδας όπου με μια γιγαντιαία επιχείρηση σε Καβάσιλα και Δουνέικα – με τη συμμετοχή και άλλων υπηρεσιών – εντόπισε και συνέλαβε τους δράστες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις