ΠΑΤΡΑ. Tακτικές εκφοβισμού που παραπέμπουν στη δράση της μαφίας εφάρμοζαν τα μέλη της συμμορίας στην Πάτρα που συνελήφθησαν με την κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της πόλης.

Σύμφωνα με το pelop.gr στο πλαίσιο της «συμμόρφωσης», όσων δεν υπάκουαν στις εντολές τους και για να εκφοβίσουν ανήλικο τον κρέμασαν ανάποδα.

Σε άλλη περίπτωση, κατά το ίδιο Μέσο, προσέγγισαν μαθητή με το πρόσχημα ότι τους χρωστά 200 ευρώ.

Όταν ο ανήλικος τους ρώτησε πώς είναι δυνατόν να τους οφείλει χρήματα, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Μου χρωστάς θα σε τσακίσω στο ξύλο πήγαινε αυτό (ναρκωτικά) εκεί, για να κλείσει το χρέος».

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναφέρει επίσης ότι σύμφωνα με μαρτυρίες ο 20χρονος «εγκέφαλος» και η ομάδα του δεν δίσταζαν να απειλούν με μαχαίρια όσα παιδιά αρνούνταν να λάβουν μέρος σε ληστείες.

Πάτρα: Τρόμος για τους ανήλικους

Επιπλέον, δυο εκ των τεσσάρων ηγετικών στελεχών -που πλέον είναι προφυλακισμένοι- επιχείρησαν να εντοπίσουν ανήλικους που «παραστράτησαν» και αποχώρησαν από τη συμμορία.

Ανήλικοι που δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τα ηγετικά στελέχη, σε μια προσπάθεια να αποκοπούν από την επιρροή που τους ασκούσαν αναγκάστηκαν να φύγουν από την πόλη για να σωθούν.

Με τη συνδρομή γονέων και συγγενικών προσώπων, μετακόμισαν σε άλλες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια σε μια προσπάθεια να γυρίσουν νέα σελίδα στη ζωή τους, σύμφωνα με την «Πελοπόννησο».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις