ΤΡΑΠΕΖΟΝΤΗ. Την Παρασκευή 29 Μαίου τις πρωινές ώρες, άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας επιχείρησαν προληπτικά και κατασταλτικά στα χωριά της περιοχής Φάριδος.

Συγκεκριμένα, Αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Λακωνίας, άνδρες της ΟΠΚΕ Λακωνίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας, συνοδεία εκπροσώπου Δικαστικής Αρχής, πραγματοποίησαν ελέγχους σε καταυλισμούς Ρομά σε Τραπεζοντή, Λευκόχωμα, Καβουράκι και Αμύκλες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε ογδόντα δύο (82) άτομα και είκοσι τρία (23) οχήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά έντεκα (11) άτομα και συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ρεύματος.

Επιπλέον, κατά την διάρκεια της επιχείρησης και μετά από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δώδεκα (12) οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα εργαλεία, των οποίων η προέλευση και η νομιμότητα κατοχής τους ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης.

Οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν υποστεί τις δραματικές συνέπειες από την παραβατική κι εγκληματική συμπεριφορά αρκετών Ρομά που έχουν καταστήσει τη ζωή των κατοίκων ανυπόφορη.

Σε καθημερινή βάση σημειώνονται κλοπές, καταστροφές, διαρρήξεις, παραβιάσεις, εκφοβισμοί κ.λ.π. είτε σε γέροντες, είτε σε παιδιά, είτε και σε ολόκληρες οικογένειες.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου ώρα 14:00, στην Εθνική Οδό που διασχίζει την Τραπεζοντή οι πολίτες θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί. Κοντά σε αυτούς αναμένονται πολίτες από όλες τις γύρω περιοχές που βιώνουν το ίδιο πρόβλημα.

Δείτε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του notospress.gr και video