Θανατηφόρο τροχαίο στη Δυτική Αχαΐα: Νεκρός 61χρονος δικυκλιστής
Τροχαίο δυστύχημα με θύμα 61χρονο οδηγό μηχανής σημειώθηκε στη Δυτική Αχαΐα, μετά από σύγκρουση με αγροτικό όχημα στον δρόμο Νιφορέικα – Καλαμάκι.
ΑΧΑΪΑ. Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου στη Δυτική Αχαΐα, με θύμα έναν 61χρονο δικυκλιστή. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αγροτικό όχημα.
Το τροχαίο δυστύχημα στη Δυτική Αχαΐα
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην επαρχιακή οδό που συνδέει τα Νιφορέικα με το Καλαμάκι, υπό συνθήκες που παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστες.
Σύμφωνα με το pelop.gr, το δίκυκλο στο οποίο επέβαινε ο 61χρονος κινούνταν στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας με αγροτικό όχημα, όταν τα δύο οχήματα συγκρούστηκαν.
Νεότερες πληροφορίες από το tempo24.gr αναφέρουν ότι η μηχανή που οδηγούσε ο 61χρονος, Αναστάσιος Αναστασόπουλος, συγκρούστηκε μετωπικά με αγροτικό όχημα που οδηγούσε 39χρονος κάτοικος της περιοχής.
Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φορούσε προστατευτικό κράνος.
Πού βρίσκεται η περιοχή
Η επαρχιακή οδός που συνδέει τα Νιφορέικα με το Καλαμάκι βρίσκεται στη Δυτική Αχαΐα και εξυπηρετεί κυρίως τοπικές μετακινήσεις, συνδέοντας αγροτικές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Έρευνα για τα αίτια
Τα αίτια της σύγκρουσης διερευνούν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα.
Τροχαία ατυχήματα στην Αχαΐα
Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην Αχαΐα καταγράφηκαν το 2025 συνολικά 171 τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, με 15 νεκρούς, 5 σοβαρά τραυματίες και 214 ελαφρά τραυματίες.
Το 2024 είχαν σημειωθεί 160 τροχαία, με 21 νεκρούς, 13 σοβαρά τραυματίες και 210 ελαφρά τραυματίες.