ΣΠΑΡΤΗ. Ότι τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Τραπεζοντής και της Φάριδας βαίνουν διαρκώς αυξανόμενα, ήταν γνωστό. Εκείνο που δε μπορούσε να διανοηθεί κανείς ήταν η αποθράσυνση των δραστών που λυμαίνονται την περιοχή, οι οποίοι από ό,τι φαίνεται δεν υπολογίζουν τίποτα και κανέναν μπροστά στη λεία τους, δρώντας με απόλυτη αποφασιστικότητα και «τεχνική» που παραπέμπει σε αδυσώπητους κακοποιούς. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα κατοικίας στην Τραπεζοντή, οι κάτοικοι του οποίου έπεσαν θύματα διάρρηξης το περασμένο Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που καταγράφεται στην μακρά λίστα με τα σπίτια που έχουν γίνει «στόχοι» στην περιοχή. Όπως καταγγέλλουν στο Notospress οι κάτοικοι, η διάρρηξη σημειώθηκε ενώ το σπίτι ήταν «οπλισμένο» με ισχυρό σύστημα συναγερμού, την ίδια στιγμή που στην αυλή της οικίας περιφέρονταν δύο σκυλιά, τα οποία σημειωτέον δεν ήταν δεμένα, και επομένως είχαν πλήρη ελευθερία κινήσεων!

Οι δράστες φέρονται να εισήλθαν στο σπίτι από την κουζίνα, αφού έσπασαν με κάποιο βαρύ αντικείμενο το αλουμινένιο πλαίσιο της πόρτας. Όπως λένε στο Notospress οι κάτοικοι, και όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τις φωτογραφίες, οι θρασύτατοι δράστες «ανακάτωσαν» όλο το σπίτι για να εντοπίσουν αντικείμενα αξίας και χρήματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν αρκετές ζημιές και να επιφέρουν μια ατελείωτη αναστάτωση στο νοικοκυριό.

Με το που έγινε αντιληπτή η διάρρηξη, άμεσα κλήθηκε η Σήμανση, η οποία πήρε αποτυπώματα, ερεύνησε το χώρο και συνέλεξε κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην ταυτότητα των δραστών.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες είχε σημειωθεί ανάλογη διάρρηξη σε οικία που βρίσκεται πολύ κοντά στην ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου και ενώ υπήρχε και τότε σύστημα συναγερμού τελευταίας γενιάς…

Έναν πιάνουν, ένας γεννιέται!

Είναι φανερό ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις, παρά τη συχνότητά τους και τη σωστή κατεύθυνση στην οποία διεξάγονται, δεν αποδίδουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, λόγω της οργανωμένης και μαζικής δράσης εγκληματικών ομάδων, με αποτέλεσμα την επανεμφάνιση κρουσμάτων εγκληματικότητας, την ίδια ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τους κατοίκους.

Όπως ενημερώνει η ΕΛΑΣ, εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές, ενώ εξιχνιάστηκαν συνολικά 29 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε καταστήματα, οικίες και οχήματα, στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Για της υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος πέντε ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας από 15 έως 24 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, από τα τέλη Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, ενώ από την μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα εξιχνιάστηκαν συνολικά 29 περιπτώσεις κλοπών που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Λακωνίας, κατά το χρονικό διάστημα από 21-9-2013 έως 8-10-2013.

Συνολικά από την εγκληματική τους δράση τα μέλη της ομάδας, είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, που η αξία τους ανέρχεται σε 4.295 ευρώ.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.