Με την κατηγορία την κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών (χασίς) συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης 12 Μαΐου, στη Σπάρτη και στο Βλαχιώτη, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν. Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψη των δύο δραστών έγινε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες Αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σπάρτης και Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου.

Στην κατοχή του πρώτου δράστη βρέθηκαν τέσσερα σπιρτόκουτα με κάνναβη (χασίς), συνολικού καθαρού βάρους εκατόν τριάντα δύο γραμμαρίων. Ο δεύτερος αλλοδαπός κατείχε οκτώ σπιρτόκουτα με κάνναβη, συνολικού καθαρού βάρους είκοσι τεσσάρων γραμμαρίων, μια νάιλον σακούλα η οποία περιείχε κάνναβη σε φούντα καθαρού βάρους εκατόν πενήντα οκτώ γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των εκατόν πέντε ευρώ και τριάντα πέντε δολάρια ΗΠΑ, προερχόμενα από πώληση κάνναβης (χασίς), καθώς και εννέα άδεια σπιρτόκουτα ίδια με τα παραπάνω.
Τα σπιρτόκουτα που περιείχαν την κάνναβη πωλούσε ο ένας δράστης κατόπιν εντολής του άλλου στην περιοχή της Σπάρτης, ακόμα και σε ανηλίκους αντί του χρηματικού ποσού των δέκα ευρώ.